Klicsko aggódik, hogy atomtámadás fogja érni Kijevet

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.12. 07:50

A polgármester szerint a Kijevbe hazatérőknek nem tudják garantálni a biztonságát.

Klicsko aggódik, hogy atomtámadás fogja érni Kijevet

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a CNN-nek adott interjújában kijelentette: aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök taktikai nukleáris fegyvert vethet be az ukrán főváros ellen.

„A biztonság jelenleg a legfontosabb... Igen, természetesen aggódunk, és remélhetőleg a harcosaink megvédenek minket, de a kockázat továbbra is fennáll, és partnereink, az Egyesült Államok és európai országok nélkül nem élhetünk túl"

– mondta Klicsko.

Hozzátette:

„nem kétséges”, hogy továbbra is Oroszország „fő célpontja” az ukrán főváros.

A polgármester óvatosságra inti azokat, akik visszatérnek Kijevbe „Polgármesterként mindenkinek azt mondom: Sajnálom, de nem tudunk garanciát vállalni a biztonságáért, mindenkinek a személyes kockázata. Amíg háború van Ukrajnában, egyetlen ukrán biztonságáért sem nyújthatunk garanciát"

Azt mondta, hogy az orosz támadás „bármelyik pillanatban" megtörténhet.

Klicsko hozzátette, hogy a háború „mindenki életét megváltoztatta”, és kijelentette, imádkozik azért, hogy „minél hamarabb vége legyen ennek az értelmetlen háborúnak”.

A közelmúltban több orosz politikus is felvetette annak a lehetőségét, hogy atomfegyvert vetnek be, amennyiben a NATO arra kényszeríti őket. A nyugati szakértők nagy része mindazonáltal nem tartja reális lehetőségnek ezt Putyin részéről.

NYITÓKÉP: Európai Néppárt/Wikimedia Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek