Árnyékra vetődött a zuglói „toklász gate”-ben Hadházy Ákos az önkormányzat szerint

Szerző: Kósa András
2022.05.10. 17:14

A független képviselő térdig érő gazról posztolt a polgármesteri hivatal épülete mellett a hétvégén, az önkormányzat szerint ez egy magánterület.

Árnyékra vetődött a zuglói „toklász gate”-ben Hadházy Ákos az önkormányzat szerint

„Balkáni állapotokról” írt közösségi oldalán vasárnap Hadházy Ákos. A Zuglóban mandátumot nyert, a momentum frakcióba végül be nem ülő képviselő szerint a kerületben nem tartják rendben a közterületeket, ezért nőhet a kutyák fülébe könnyen beakadó és gyulladást okozó toklász és más gyom akár térdmagasságúra is.

Hadházy Ákos szerint a kerület évek óta korrupciógyanús módon köt szerződést közterület fenntartásra egy magáncéggel, holott ezt a feladatot maga is elvégezhetné, kevesebb pénzből.

Az ügyben megkerestük a zuglói önkormányzatot, akik azt írták, a szóban forgó telek magánterület, így nem ők az illetékesek.

„Zugló Önkormányzata közel másfél millió négyzetméter zöldfelületet, sok tízezer fát és bokrot, több tucat játszóteret és sok százezer négyzetméter utat tart karban és próbál tisztán is tartani. A zöldfelületi kaszálásra, fűnyírásra évente legfeljebb öt alkalomra elegendő forrás áll rendelkezésre, nyilván nem függetlenül a több milliárdos kormányzati elvonásoktól. A saját kertünkben tudjuk, hogy 7-14 naponta fűnyírás szükséges, vagyis a fűnyírós szezonban 12-24 vágást végzünk. Ez sajnos bármely önkormányzatnál ezzel a gyakorisággal megoldhatatlan. A tervezett nyírásokat szakemberek próbálják az időjárást is figyelembe véve úgy tervezni, hogy a lehető legtovább kitartson”

- írták.

A parkfenntartást végző cégről pedig azt írták, hogy a jelenleg azt végző cégek közbeszerzés útján nyerték el a feladatot és 2022. december 31-ig szól a szerződésük.

„Ezzel együtt Horváth Csaba polgármester kérésére szakmai vizsgálat folyik, hogy meg tudjuk-e oldani a parkfenntartást teljes egészében vagy részben házon belül. Felvettük a kapcsolatot néhány referencia kerülettel is, hogy lássuk, ők hogyan oldották meg a feladatot. Ezekben a kerületekben is részben, vagy teljes egészében kiszervezték ezt a munkát. Ha a vizsgálat lezajlott, akkor tudunk dönteni. Arra törekszünk, hogy Zugló érdekében a legjobb szakmai döntést hozzuk meg”.

NYITÓKÉP: korrupciógyanús toklász, fotó: Hadházy Ákos Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek