29 portált és két tévécsatornát jelentettek fel rágalmazás miatt Bajnaiék

2022.05.09. 17:48

Azt állítják, megkeresés sem érkezett feléjük, mikor azzal vádolták őket, hogy kéretlenül küldenek ellenzéki kampány SMS-eket.

29 portált és két tévécsatornát jelentettek fel rágalmazás miatt Bajnaiék

A Bajnai Gordonhoz köthető Datadat csoport bejelentette, hogy feljelentést tett a Fidesz médiagépezete által a 2022-es országgyűlési választások kampányában indított, általuk alaptalannak tartott támadások ügyében.

Emlékeztetnek rá, hogy előbb az index.hu, majd a Mediaworks és a közmédia is azt állította, hogy a Datadat millió számra küldött ki kéretlen SMS üzeneteket választópolgároknak az ellenzéki kampány megbízásából,

az említett médiumok azt állították tehát, hogy olyan emberekhez is eljutottak az SMS-ek, akik soha nem egyeztek bele abba, hogy a vállalat az adataikat tárolja.

„Ez az állítás nem igaz, a Datadat ilyet nem tett és nem is működött közre ebben. Éppen ezért, egy tudatos, központilag szervezett rágalmazási kampány gyanúját veti fel, hogy napról napra újabb és újabb propagandacikkek jelentek meg ezt a hamis állítást sulykolva, miközben soha semmilyen formában nem volt a Datadatnak köze az ominózus SMS kampányhoz, és ezt nyilván a szerzők is tudták. Ha esetleg nem tudták volna, akkor megkérdezhették volna a cégünket, amit soha nem tettek meg vagy akár elolvashatták volna a cégünk honlapjára kikerült cáfolatot, hiszen annak idején a Datadat cégcsoport részletes közleményben számolt be arról, hogy milyen tárgyi, tényszerű tévedésekre alapozták a rágalmazó hadjáratot” – írja a Datadat közleménye.

Szerintük a megjelent cikkek száma és a lejárató kampány szervezettsége és intenzitása könnyen alakíthatta ki azt a látszatot, hogy a Datadat illegális és etikátlan tevékenységet folytat.

Emlékeztetnek rá, hogy a Datadat egy nemzetközi cégcsoport, ügyfeleinek a döntő része nem magyarországi. Azt írják, az eddigi nemzetközi eredményeik miatt büszkék, és különösen fontos megvédeniük az elért eredményeiket.

„A Datadat csoport érintett társaságai, valamint az érintett magánszemélyek feljelentést tettek jogi képviselőjükön keresztül ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás alapos gyanúja miatt az illetékes bíróságon, a mindösszesen 29 internetes hírportál által sorozatosan megjelentetett cikkekben leírt, valamint 2 országos TV csatorna híradójában elhangzott, a becsületük csorbítására alkalmas hamis tényállítások miatt”

– írja a közlemény.

A cég egyik kisebbségi tulajdonosa Bajnai Gordon volt miniszterelnök, amit a Fidesz-média természetesen erőteljesen hangoztatott a kampány idején.

NYITÓKÉP: PX Here

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek