Videó: így iktatták ki az ukrán drónok a Kígyó-sziget orosz légvédelmét

Szerző: Kósa András
2022.05.06. 19:04

Szinte már érthetetlen, hogy egy légvédelmi üteg fölé ennyire háborítatlanul repülhessenek ellenséges repülőeszközök, csak egy magyarázat lehetséges.

Videó: így iktatták ki az ukrán drónok a Kígyó-sziget orosz légvédelmét

Látványos videót tett közzé az ukrán hadsereg, amin az látható, ahogy egy általuk használt Bayraktar drón kilövi a Fekete-tengeren található Kígyó-szigetre telepített orosz légvédelmi ütegeket. A meglepően jó minőségű színes felvétel szerint a harci eszköz nagyon közel tudott repülni a létesítményekhez, melyek mintha nem is működnek volna.

Katonai szakértők szerint erre egy valószínű magyarázat lehetséges:

vélhetően elektronikusan zavarták az orosz légvédelemi rendszert.

A Kígyó-szigetnek egyébként stratégiai jelentősége van a háborúban, mert ha Oroszország el akarja foglalni az Ukrajna déli részén található Odessza kikötővárost, és szárazföldi folyosót nyitni Transznyisztria felé, akkor a szigetre nagy szüksége van a légi fölény megteremtéséhez.

Nem véletlen, hogy az ukránok ebben a térségben tudták elsüllyeszteni április 14-én a Moszkva hadihajót (amiben a román titkosszolgálat játszhatott aktív szerepet), és pénteken szintén itt érte találat az Admiral Makarov nevű fregattot, ami a legmodernebb, mindössze 2017-ben hadrendbe állított orosz hadihajó volt.

NYITÓKÉP: Wikimedia

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek