Saját telkére vezette a védett forrás vizét a Fidesznek kedves alpolgármester, még mindig áll a bál Szarvaskőn

Szerző: Kósa András
2022.05.05. 10:01

Nahóczki László erdészként és alpolgármesterként lett volna felelős a természetvédelmi területért, ehelyett az önkormányzattól elemelt csövekkel vezette saját telkére a Margit-forrás vizét. Laptársunk, az Egri Ügyek riportja.

Saját telkére vezette a védett forrás vizét a Fidesznek kedves alpolgármester, még mindig áll a bál Szarvaskőn

Ritka eset, hogy egy kormánypártnak kedves politikus belebukjon egy helyi botrányba, az ország egyik legszebb fekvésű településén, Szarvaskőn most mégis ez történt. Igaz, amit Nahóczki László művel, arra még az arcpirító is enyhe jelző. A településvezető egy házilag eszkábált csőrendszerrel egyszerűen

elvezette a saját telkére a természetvédelmi területen lévő Margit-forrás vizét.

Mindezt ráadásul úgy, hogy laptársunk, az Egri Ügyek szerint még a műanyag csöveket is csak úgy elemelte az önkormányzattól. Nahóczki ráadásul a nemzeti park területét is gondozó Egererdő Zrt. erdésze is polgári foglalkozására nézve. Hogy a történet még szebb legyen, a vízelvezetési akció előtt, március végén az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola egyik tizedikes osztályának diákjai takarították ki a Margit-forrás medrét.

Az erről szóló iskolai beszámoló képein Nahóczki László is többször felbukkan. A felháborító esetet kirándulók vették észre, és jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának (BNPI), amely a kormányhivatalhoz fordult. A kormányhivatal vizsgálatot indított, és bár ez még nem zárult le, Szarvaskőn akkora felháborodást keltett az eset, hogy Szabóné Balla Marianna elvileg független polgármester lemondott.

Igaz egy sajátos gesztusként éppen Nahóczki Lászlóra bízta a polgármesteri teendőket. Csakhogy a botrány továbbgyűrűzésével május 2-án Nahóczki is lemondott. A kormánypárti megyei napilapban tagadott minden vádat és politikai támadást emlegetett, de arra semmilyen magyarázatot nem adott, hogy miért vezette a Margit-forrás vizét a telkére.

Az esettel sokat foglalkozó Szarvaskőben láttam hallottam Facebook csoport szerint egyébként Nahóczki telkén gyanúsan pisztrángok nevelésére alkalmasnak látszó medencéket alakítottak ki betonból, és ide vezették a vizet is, vagyis feltételezhető, hogy a bukott alpolgármester egyszerűen saját vállalkozásához akart ingyen forrásvizet biztosítani. Nahóczki és Szabóné ugyan elvileg függetlenek, de nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Fidesszel és annak helyi erős emberével, Nyitrai Zsolttal.

Nahóczki lemondása után Zsirai Sándor helyi képviselőt bízta meg a településvezetői feladatokkal, ő azonban első lépéseként kezdeményezte a helyi képviselőtestület feloszlatását, amit egyhangúlag el is fogadtak, így most időközi választás jön az ország egyik legszebb településén.

NYITÓKÉP: Szarvaskőben láttam, hallottam Facebook csoport

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek