Eltűnt vasárnap éjszaka egy zavart elméjű ukrán menekült egy budapesti kórházból, hajnalig nem kereshette senki

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.02. 16:49

Hajnalban találtak rá, egész éjszaka egy bokorban rejtőzhetett.

Eltűnt vasárnap éjszaka egy zavart elméjű ukrán menekült egy budapesti kórházból, hajnalig nem kereshette senki

Egy éjszakán át eltűnt, és nem is kereste azt a zavart állapotú ukrán menekült nőt, aki tegnap eltűnt Nyírő Gyula kórházban betegfelvétel közben.

Az Azonnalit egy, a menekülteket segítő önkéntes értesítette azzal, hogy tegnap este egy szemmel láthatólag is zavart elmeállapotban levő nő érkezett a BOK-csarnokba, aki annyit tudott elmondani a vizsgálaton, hogy szed valamiféle gyógyszereket. Az egyikről egy jelenlevő orvos megállapította, hogy bipoláris személyiségzavart kezelnek nála, így a nőhöz mentőt hívtak.

A mentő előbb az Uzsoki Utcai Kórházba vitte, onnan tovább küldték a Nyírő Gyula Kórházba, mert az rendelkezik pszichiátriai részleggel.

Csakhogy miután odaértek, a nő a betegfelvétel során eltűnt.

Ennek azért nem szabadna megtörténnie, mert amennyiben a mentőszolgálat egy kórházba szállít egy beteget, amíg át nem veszi az orvos, addig az ő felelőssége, és nem történhet meg, hogy felügyelet nélkül maradjon, főként, ha pszichésen zavart páciensről van szó.

A beteg tehát eltűnt, az Azonnalinak nyilatkozó önkéntes pedig arról számolt be, hogy bár a 16. kerületi rendőrség emberei kiszálltak a helyszínen, és felvették a jegyzőkönyvet,

senki nem kereste az eltűnt nőt, akinek a hollétére több órán keresztül nem derült fény.

„A nő éjfél és egy óra között tűnt el, nyári ruhában és papucsban volt, így érkezett Budapestre. Aztán meg csak hajnalban, hat óra táján találtak rá a kórház területén, egy bokor alatt rejtőzött. A szomszédban építkezési terület van, ahová ráadásul ki is tudott volna jutni, bármi történhetett volna vele, akár balesete történik ott, akár eltűnik Budapesten, és senki nem kereste. Mi, önkéntesek járkáltunk hajnalban az utcákon, hátha megtaláljuk, Később szóltak, hogy megtalálták, és jelenleg be van internálva a kórházba, zárt osztályon” – meséli forrásunk.

Kérdéseinkkel kerestük a 16. kerületi rendőrkapitányságot, de a telefonkezelő egy olyan mellékre kapcsolt, ahol senki nem vette föl, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya is elérhetetlen volt hétfő félelőtt.

A Nyírő Gyula Kórház írásban kérte a kérdéseinket, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.

NYITÓKÉP: Nyírő Gyula Kórház/Google Utcakép

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek