Bősz Anett lesz Budapest főpolgármester-helyettese

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.30. 11:20

Vele pótolja a DK az országgyűlésbe távozó Gy. Németh Erzsébetet.

Bősz Anett lesz Budapest főpolgármester-helyettese

Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-helyettese Budapesten – közölte Demokratikus Koalíció szombaton.

A DK-val mostanra teljesen összenőtt Liberálisokhoz tartozó Bősz az országgyűlésbe visszatérő Gy. Németh Erzsébet helyét kapta meg, mivel parlamenti képviselő nem vállalhat önkormányzati tisztségeket. 

„A Demokratikus Koalíció elnöksége a mai napon úgy döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz. A DK főpolgármester-helyettesnek Dr. Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli. A DK nagyon köszöni Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját és sok sikert kíván neki az országgyűlési képviselői feladataihoz”

– közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

A döntéssel valószínűleg elégedett Karácsony Gergely főpolgármester is, legalább is Facebookon ennek adta jelét:

„Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen. Üdv a fedélzeten, Anett!”

Ezek szerint a DK tulajdonképpen megmenti Bőszt, aki az április 3-i országgyűlési választások egyik legmeglepőbb vereségét hozta össze: a közös ellenzék jelöltjeként 43,05 százalékot kapva kapott ki a fideszes Aradszki Andrástól, ő 45,38 százalékot kapott.

KIEMELT KÉP: Bősz Anett / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek