Lakóházakat rakétáztak repülők Zaporizzsjában

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.28. 11:33

Az egyik frissen szétlőtt lakóházról képest is közzétett a katonai kormányzat.

Lakóházakat rakétáztak repülők Zaporizzsjában

Orosz repülők lőttek rakétával Kelet-Ukrajnában a 720 ezres Zaporizzsjára a regionális katonai kormányzat tájékoztatása szerint. A támadásban három ember, köztük egy gyerek sérült meg.

A hatóság azt állítja, kifejezetten magánházakra lőttek a gépek Kh-55 levegő-föld rakétákkal.

Oroszország egyelőre semmilyen formában nem kommentálta az információt, aminek alátámasztására Telegramon közöltek képet az egyik szétlőtt lakóházról.

Harkovban is ágyúznak közben az oroszok, ebben a helyi vezetőség tájékoztatása szerint egy ember halt meg szerdán, nyolc pedig megsebesült. Szerdán összesen 11 tüzérségi csapást mértek a városra.

Mindeközben az orosz fél is aktívan kommunikál: ők egy az Azov ezredhez (ez az a bevallottan szélsőjobbosokból álló katonai alakulat, amire mindig szeretnek hivatkozni akkor az oroszok, amikor az egész ukrán nemzetet nácinak állítják be) köthető férfi letartóztatásáról számoltak be egy szimferopoli bevásárlóközpontban a Krímen, állításuk szerint terrorcselekményt készített elő.

Az FSZB közleménye szerint a férfi otthonában szélsőséges irodalmat és robbanószert is találtak.

KIEMELT KÉP: Запорізька обласна військова адміністрація / Telegram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek