A háború a moszkvaiak idegeit is kikezdi

Szerző: Aradi Péter
2022.04.27. 15:40

Az oroszok nagyon készülnek a május 9-i, Győzelem napi parádéra, ezzel viszont kisebb frászt hoznak a moszkvaiakra.

A háború a moszkvaiak idegeit is kikezdi

Az Azonnali moszkvai kapcsolata, Nanka azt írta, hogy Putyinék napok óta keményen készülnek a május 9-i, Győzelem napi parádéra, a háza fölött rendszeresen szállnak el a vadászgépek, a teherszállítók és helikopterek. Nanka, mint mondja, imádja a gépeket, általában szereti megbámulni azokat, amik elszállnak felette, csakhogy

most a hideg rázza minden alkalommal, amikor egy repülő elhúz felette.

Azt mondja, ezekben a zavaros időkben megijesztik a gépek.

A közösségi médiában egyébként napok óta terjed egy videó, amin MiG-29-es vadászgépek Z alakzatban repülnek az égbolton – a RIA hivatalos hírügynökség felvétele állítólag a május 9-i nagyszabású katonai parádé előkészületeit mutatja. A május 9-i parádéval az oroszok és néhány egykori szovjet állam a hitleri Németország feletti győzelmet ünneplik.

Miközben az oroszok hetek óta lövik a legtöbb ukrán várost,

az utóbbi időben rejtélyes tűzesetek keletkeznek orosz területeken is.

Április 27-én, szerdára virradóra például az ukrán határtól 40 kilométerre kigyulladt egy lőszerrakták az oroszországi Belgorod tartozmányban. Az ukránok nem ismerték el, hogy ők lennének felelősek a történtekért.

Emellett, szintén szerdára virradóra két orosz várost is rakétatámadás ért a Telegram közösségi csatornákra feltöltött képek és videók alapján. Ezeken Voronyezsből készült felvételek láthatók, egy másik rövid videó pedig Kurszk városában készült

Ami érdekes még, hogy bár a sajtóban többször is írtak róla, hogy Putyin legkésőbb május 9-én fel szeretne mutatni valami sikert, valami aprócska győzelemfélét, Nanka viszont lapunknak azt mondja, közel két héttel a parádé és

az ünnepség előtt még nem kezdtek felépíteni semmilyen narratívát,

ami erre utalna. Még csak nem is beszélnek náluk ilyesmiről, bár ő személy szerint nagyon örülne, ha májusban véget érne a háború.

A Nankával készült beszélgetésünket itt olvashatja el. Ő egyébként azt mondta a szankciókról, hogy meg lehet szokni őket, a koronavírus miatti karanténidőszek szerinte sokkal keményebb volt Moszkvában.

NYITÓKÉP: takazart / Pixabay

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek