Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.04.24. 17:58

Az ellenzéki összefogás szerinte az MSZP szempontjából hasznos volt azért.

Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a közösségi médiában jelentette be, hogy a Magyar Szocialista Párt soron következő, őszi tisztújításán nem indul a társelnöki tisztségért.

Azt írta, az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét, és a tanácskozáson ő elmondta, hogy az őszi tisztújításon nem kíván indulni a társelnöki tisztségért, így azután

az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segíti a közös munkát.

Tóth kielemezte a választást és kritikával is élt az ellenzéki összefogás felé. Azt írta a beszédében, hogy

„Személyesen azt gondolom, hogy sokkal korábban le kellett volna zárni a közös programalkotó munkát. Nem rajtunk múlt, hogy a kampány szempontjából későn, csak március elejére lett közös program.”

Úgy véli, az ellenzék bármennyire dolgozott, nem tudott versenyezni

„a kormánypárt rendelkezésére álló erőforrásokkal, miközben az ország jobban el van adósodva, mint 2010-ben, amikor a Fidesz átvette az irányítást”.

Tóth úgy véli, az MSZP oldaláról nézve „az összefogás gondolata és az előválasztás sikeres volt”. „Ezért azt gondolom, hogy nekünk a jövőben is arra kell törekednünk, hogy a demokrata pártokat egységbe kovácsoljuk. Ehhez kell megtalálnunk a megfelelő eszközöket, módszereket és szereplőket”.

Az MSZP alapszabálya szerint kétévente kell tartani tisztújítást. Legutóbb 2020 szeptemberében volt tisztújító kongresszus, akkor az MSZP történetében először választott vezetőinek társelnököket, Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest. Azelőtt, 2018-tól Tóth Bertalan volt a pártelnök.

Ez a második pártelnök távozás a választás után, korábban Karácsony Gergely jelezte, hogy ő sem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért. 

NYITÓKÉP: Tóth Bertalan/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek