Rengeteg zöldterületet betonoznak le Győrben: kell a hely az autóknak

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.04.24. 11:19

Komoly probléma a parkolóhiány, de sokak szerint nem a zöld területek arányát kéne csökkenteni a megoldáshoz.

Rengeteg zöldterületet betonoznak le Győrben: kell a hely az autóknak

Győrben is komoly gondot okoz a parkolóhiány, de úgy tűnik, ezt Dézsi Csaba András polgármester a zöldövezetek csökkentésével szeretné orvosolni. A polgármester erre vonatkozó Facebook-bejegyzését laptársunk, az ugytudjuk.hu vette észre.

„Megígértem, hogy azokban a városrészekben, ahol komoly gondot okoz a parkolók hiánya, áttekintjük a fejlesztések lehetőségeit! Első lépésként gyorsan kialakítható murvás borítású területeket hozunk létre! (...) Várom a véleményüket!”

– posztolta a minap Dézsi Csaba András győri polgármester, és rögtön két terület, Marcalváros I. és Marcalváros II. kapcsán tett le konkrét javaslatokat az asztalra.

A polgármester által felvetett javaslatok leginkább zöldterületeket, illetve egy esetben – a Lajta utca és a Cuha utca esetében – egy focipályát érintenek, ezek helyén lehetne a város szerint kialakítani új murvás parkolókat. Véleményezni a Facebook-posztok alatt tudják a városlakók az ötleteket, de pontosan nem tudni, meddig várják a válaszokat. A kommentek alapján Marcal I-en tűnik súlyosabbnak a parkolási helyzet, de mindkét városrésznél volt rengeteg komment arról, hogy nem a zöldterületből kéne elvenni.

NYITÓKÉP: A győri Széchenyi-tér. István/Flickr Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek