Az orosz agresszió betűjével díszítette a szendvicseit a cseh politikus, kiment hozzá a rendőrség

Szerző: Kósa András
2022.04.23. 18:43

Az oroszbarát, szélsőjobboldali Szabadság és Közvetlen Demokrácia jilemnicei képviselője szerint csak a barátnőjét hívják Zuzanának, ezért díszítette z-vel a szendvicseket. Közösségi médiás tevékenysége alapján ez nehezen hihető.

Az orosz agresszió betűjével díszítette a szendvicseit a cseh politikus, kiment hozzá a rendőrség

Z-alakban rendezte el a húsvéti szendvicsein a paprikákat Csehországban egy helyi képviselő, emiatt a rendőrség kopogtatott nála – írja az Új Szó. Bronislav Kalvoda a szélsőjobboldali de egyben oroszbarát Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) nevű párt jilemnice helyi képviselője.

Kavloda természetesen a közösségi médiában is eldicsekedett „kreativitásával”, ami viszont csak elsőre tűnt jó ötletnek.

Mivel ugyanis az Ukrajna elleni orosz agresszió óta Csehországban az orosz katonák által széles körben használt Z-betűt gyűlöletjelképpé nyilvánították, a politikusnál a cseh rendőrség kopogtatott. Végül megúszta eljárás nélkül, arra hivatkozva, hogy csak a barátnőjét hívják Zuzanának.

Kavloda törölte a fotót (az Új Szó honlapján azért még megtekinthető), de a politikai következmény így sem maradt el, a jilemnicei önkormányzatban megfosztották a helyi közrendvédelmi bizottság elnöki tisztéből.

„Ha megnézik Kalvoda úr Facebook-oldalát, valószínűleg megértik, hogy ez nem volt véletlen, bárhogy is magyarázza, ez számunkra összeegyeztethetetlennek tűnt a mostani időkkel. Ennek alapján úgy döntöttünk, hogy megtesszük azt, ami a hatáskörünkben áll” –

idézte az Új Szó a polgármestert.

Erre valóban számos példát találni Kalvoda közösségi oldalán, álljon itt csak egy. A fotóhoz fűzött kommentárban azon gúnyolódik, hogy egy amerikai katona láthatóan szívesebben üldögél az orosz légidesszantosok mellett a kabuli reptéren, hogy a sajátjait figyelje.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek