Végre Gy. Németh Erzsébet is megkapta a maga ezerpontos kérdését

Szerző: Aradi Péter
2022.04.22. 08:05

A magyar politika egyik nagy túlélője pedig nem volt rest, megadta rá az ezerpontos választ.

Végre Gy. Németh Erzsébet is megkapta a maga ezerpontos kérdését

A Demokratikus Koalíció politikusa közel 30 éve politizál, a karrierjét, mint annyian a DK-ban, természetesen a Magyar Szocialista Pártban kezdte.

Gy. Németh pályafutásában az az egészen elképesztő, hogy szinte mindenféle választáson – parlamenti, polgármesteri, főpolgármesteri, ellenzéki előválasztás – megpróbáltatta már magát, és

a szavazók mindig menekültek előle,

mégis ott tartunk, hogy az ellenzéki összefogás 14. helyéről bejutott a parlamentbe, és a főpolgármester-helyettesi pozícióját cseréli le a parlamenti képviselőségre.

Az utolsó választás, amit Gy. Németh elbukott, a 2021-es ellenzéki előválasztás volt. A DK politikusa a Budapesti 2. számú egyéni választókerületnek volt az egyik jelöltje, de csak 3801 szavazatot kapott, szemben a momentumos Orosz Annával, akire 8445-en szavaztak, és aki itt később meg is nyerte az országgyűlési választást.

Azt sem lehet mondani, hogy Gy. Németh szoros küzdelemben maradt alul Orosszal szemben,

hanem nagyon simán kikapott.

Az aztán nem is volt kérdés, hogy felveszi-e a képviselői mandátumát, két héttel a választás után a Demokratikus Koalíció közölte az RTL Klub Híradójával, hogy Gy. Németh lemond a humán területekért felelős budapesti főpolgármester-helyettesi tisztségéről.

Karácsony Gergely egyébként, mielőtt Gy. Németh lemondása kiderült volna, azt mondta a Telexnek, hogy sajnálná, ha a parlamentben folytatná, mert a városvezetésben valódi egység alakult ki, ami tényleg működött, és amire szerinte büszkének lehetett lenni.

A Népszava most interjúzott Gy. Németh Erzsébettel, és egészen a legvégéig tartogatták a mindenkit legjobban érdeklő kérdést,

vajon mi Gy. Németh titka,

hogy hiába a sok vereség, a politikai karrierje mégis töretlenül ível fölfelé?

„Megtévesztő ebből kiindulni, mindig más volt a helyzet, a peremfeltételek.

Tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni"

mondta a politikus, akinél többször valószínűleg kevés politikusra mondtak a választók nemet, mégis a parlamentben ülhet.

NYITÓKÉP: Gy. Németh Erzsébet / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek