Pár napon belül két gázból meggazdagott orosz üzletember is meghalt családjával együtt

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.21. 16:22

A Novatek gázvállalat egykori felsővezetője halálának körülményei még kérdésesek, a Gazprombank egykori alelnökét öngyilkosságnak minősítették az orosz hatóságok.

Pár napon belül két gázból meggazdagott orosz üzletember is meghalt családjával együtt

Kedden holtan találták a Novatek orosz gázvállalat egykori felsővezetőjét, Szergej Protosneját és családját spanyolországi Lloret de Marban. Protosneja lánya és felesége holttestén szúrt sebek voltak, a férfi pedig a kertben volt felakasztva, a közelében egy véres kés és egy fejsze hevert.

A család húsvétra érkezett Spanyolországba: a katalán rendőrség egyelőre nem zárta ki, hogy a férfi ölte meg a családját, majd öngyilkos lett, de az is lehet, hogy egy szervezett kivégzésről van szó.

Érdekes, hogy Protosneja pár napon belül a második gázközeli orosz felsővezető, akivel szinte pontosan ez történt: a Gazprombank volt alelnöke, Vlagyiszlav Avajev holttestét Moszkvában találták meg a hatóságok, valószínűleg ő ölte meg 13 éves lányát és feleségét is, akiknek meglőtt holtteste szintén ott hevert a lakásban.

Protosenja vagyonát 120 milliárd forintra beszülik a spanyol lapok. Az oligarcha a vagyonát korábban az olaj, illetve a gáziparban alapozta meg.

ILLUSZTRÁCIÓ: Vadimurshka / Wikimedia Commons

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek