Káosz: videó jelent meg arról, ahogy az oroszok elfoglalták a Kijev közeli repülőteret

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.04.19. 18:22

Az orosz katonák fényes nappal, direkt a tűzharcba landoltak, és fedezékük sem volt.

Káosz: videó jelent meg arról, ahogy az oroszok elfoglalták a Kijev közeli repülőteret

Felkerült eaTwiterre egy videó, amelyen feltehetőleg az a helikopteres támadás látható, amellyel február 24-én, tehát az invázió első napján az oroszok elfoglalták a Kijev közelében található, hosztomeli Antonov-repülőteret. 

A felvételeken jól látszik, hogy a katonák heves harcok közepette, fényes nappal, fedezék nélkül landolnak a KA-52 és Mi-8AMTSh típusú gépekről, és amint földet érnek, máris tűzharcba keverednek. 

Egyes vélemények, és a videót megosztó felhasználó szerint is a felvétel a kaotikus hadvezetésről tanúskodik, hiszen némiképp érthetetlen, hogy miért nem éjszaka vetik be az egységeket.

Az oroszok aztán feladták a használhatatlanná vált repteret, és mára a Kijev északi részén bevetett hadsereget a keleti hadszíntérre vezényelték, miután a főváros bekerítésének terve meghiúsult

NYITÓKÉP: a reptér elfoglalásakor megsemmisült a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, a Mrija. Oleksandr Ratushniak/Wikimeda Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek