Halálbüntetést javasolnak az elfogott ukrán katonákra Putyin szélsőjobbos szövetségesei

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.19. 11:55

A Liberális Demokrata Párt szerint ha az általuk elfogott ukrán katonákról kiderül, hogy részt vettek civilek kínzásában, és nem tudják őket kicserélni oroszokra, ez az egyetlen helyes út.

Halálbüntetést javasolnak az elfogott ukrán katonákra Putyin szélsőjobbos szövetségesei

A csalóka nevű, valójában a pánszláv ultranacionalista elveket hangoztató oroszországi Liberális Demokrata Párt azt javasolta, kapjanak halálbüntetést azok az ukrán fegyveresek, akikről bebizonyosodik, hogy részt vettek a civilek és a katonaság kínzásában. A javaslatról Telegramon számolt be a frakció, a jelenleg megbízott frakcióvezetőként dolgozó

Leonyid Szluckij pedig már azt is elárulta, hogy a párt kezdeményezését támogatóan fogadta az ország vezetése

– írja a TASS hírügynökség.

Oroszországban jelenleg nincs halálbüntetés, ezért a fogságba esett ukrán katonák tulajdonképpen kivételt kapnak akkor, ha az orosz állam úgy ítéli meg, hogy részt vettek kínzásokban.

„Talán van értelme a fogolycsere részeként több foglyot felajánlanunk, és kicserélni ezekre az állatokra, majd kilátásban helyezni az egyetlen lehetséges büntetési formát, amit ezek megédemelnek: a halálbüntetést. A közeljövőben át fogjuk ezt beszélni”

– mondta Szluckij, hozzátéve, hogy ez nemcsak a parancsokat kiadókra, de a végrehajtókra is alkalmazandó kell, hogy legyen.

Ezek szerint ahogy várható volt, a liberális demokraták nem váltanak különösebben irányt azután, hogy április elején 75 éves korában meghalt vezetőjük, Vlagyimir Zsirinovszkij. Ez azért fontos, mert bár ránézésre nincs túl nagy hatalmuk (húsz képviselőjük van az Állami Dumában), rendszerhű ellenzékként fontos szerepük van az orosz radikálisok becsatornázásában Putyin felé: ők nevezték először juntának Ukrajna kormányát is többek között, és a kezdetektől fogva lelkes támogatói voltak Ukrajna lerohanásának.

Bár hivatalosan ellenzékiek, eddig minden egyes kormánypárti törvényjavaslatot megszavaztak.

KIEMELT KÉP: Leonyid Szlucklij (Sergonov / Wikimedia Commons)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek