Az oroszok azt állítják, terrortámadást akadályoztak meg

Szerző: Aradi Péter
2022.04.18. 15:15

Az Iszlám Állam állítólag arra biztatja a követőit, hogy használják ki az ukrán-orosz háborút, és bosszulják meg a vezetőik halálát.

Az oroszok azt állítják, terrortámadást akadályoztak meg

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az Iszlám Állam három támogatóját vette őrizetbe, akik szerintük terrortámadásra készültek Cserkesszkben, az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaság székvárosában.

Mindezt maga az FSZB közölte az orosz TASZSZ hírügynökséggel.

A közlemény szerint mindhárom elfogott feltételezett terrorista orosz állampolgár volt, és az egyik kormányzati intézmény ellen terveztek támadást.

Az FSZB emberei a helyszínen állítólag robbanószerkezet gyártásához szükséges alkatrészeket,

a terrortámadás célpontjának tervrajzát,

kommunikációs eszközöket, terrortámadásra használható eszközök előállítására vonatkozó internetes útmutatókat, és az Iszlám Állam embereivel a tervezett bűncselekményről folytatott levelezést foglaltak le.

Az FSZB tavaly októberben egy hasonló terrorcselekmény megakadályozásáról számolt be, akkor egy gyanúsítottat vettek őrizetbe a köztársaságban. Novemberben Karacsáj- és Cserkeszföldön két fegyveressel végeztek tűzharcban a biztonsági szolgálatok.

Az Iszlám Állam április 17-én, vasárnap este állítólag felszólította harcosait, hogy

bosszulják meg vezetőik meggyilkolását,

és használják ki Oroszország Ukrajna elleni háborúját Európa megtámadására.

Abu Omar al-Muhadzsir, szóvivő Telegramon közzétett hangüzenetében „a kalifátus minden oroszlánjának és az Iszlám Állam harcosainak mindenhol” azt üzente: „ha üttök, üssetek keményen, hogy

fájdalmat okozzatok és terrorizáljatok”.

Az üzenetben Abu Omar al-Muhadzsir szóvivő azt is elmondta, hogy az orosz háború Ukrajnában szerinte nem fog leállni, amíg el nem égeti a kereszteseket, és fel nem szántja a területeiket.

NYITÓKÉP: Daniel6D / Pixabay

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek