Mariupol védői nem adták meg magukat

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.17. 12:57

Nem éltek az oroszok ajánlatával, akik azt ígérték, ha leteszik a fegyvert, megkímélik az életüket.

Mariupol védői nem adták meg magukat

Mariupol védői folytatják a harcot

írja az Ukrinform ukrán hírügynökség.

Mint arról az Azonnali is beszámolt, az orosz hadsereg felajánlotta Mariupol megmaradt védőinek, hogy ha vasárnap délig leteszik a fegyvert, megkímélik az életüket, és a genfi egyezménynek megfelelően fognak bánni velük.

Mariupol védői azonban nem éltek a lehetőséggel, erről a Petro Andruscsenko, Mariupol polgármesterének tanácsadója számolt be a Telegramon.

A város védői a 11 négyzetkilométeres acélmű területére szorultak vissza, ez azonban a beszámolók szerint egy jól védhető, erődszerű komplexum.

Andruscsenko szerint azonban azt csak az oroszok terjesztik, hogy már csak ezen a területen folynak harcok, szerinte a város más részein is ütköznek még ellenállásba az orosz csapatok.

Hogy valójában hogyan állnak a harcok Mariupolban, azt egyelőre független forrásból nem lehet ellenőrizni.

NYITÓKÉP: czubochka / Twitter

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek