Ruandába deportálja a brit kormány az egyedülálló férfi menedékkérőket

Szerző: Kósa András
2022.04.14. 14:16

Priti Patel belügyminiszter szerint a lépés az egész világon megváltoztatja majd az illegális migrációhoz való hozzáállást.

Ruandába deportálja a brit kormány az egyedülálló férfi menedékkérőket

Államközi egyezményt írt alá egymással a ruandai és a brit kormány a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők egy részének átvételéről – írta a BBC. A megállapodás értelmében a brit kormány Ruandába deportálhatja a szigetországba illegálisan érkező és menedéket kérő egyedülálló férfiakat. Emberi jogi szervezetek máris bírálták a lépést.

Az intézkedése a dél-angliai Kentben jelentette be maga Boris Johnson. A brit kormányfő szerint

csak szerdán 600-an érkeztek csónakokban a La Manche csatornán keresztül és a szám hamarosan napi ezer fő fölé emelkedhet.

A miniszterelnök természetesen azzal magyarázta a lépést, hogy meg akarják akadályozni, hogy a jobb élet reményében az országba beutazni akarók tömegesen fulladjanak a tengerbe. Priti Patel belügyminiszter azonban azt is elmondta, szerinte az egyezmény a maga nemében „első a világon, de meg fogja változtatni azt, hogy kollektív hogyan kezeljük majd az illegális migráció kérdését”.

NYITÓKÉP: illusztráció, fotó: Wikimedia Commons, DIAC images

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek