Videóra vették, hogy az oroszok valószínűleg nehézfegyvereket telepítenek a finn határhoz

Szerző: Kósa András
2022.04.13. 08:14

A Bastion rakétarendszer annyira új fejlesztés, hogy Vlagyimir Putyin hadserege még Ukrajnában sem használta eddig. Most a finn határnál készülhetnek velük valamire.

Videóra vették, hogy az oroszok valószínűleg nehézfegyvereket telepítenek a finn határhoz

Egy autóból telefonnal vették fel, ahogy egy orosz katonai konvoj halad a Helsinki felé vezető úton Szentpétervárnál a finn határhoz. A képek alapján a járművek a K-300P Bastion rakétavédelmi rendszert szállították abba a viborgi körzetbe, amit az oroszok a finnektől foglaltak el 1940-ben.

A Bastion az egyik legújabb fejlesztésű orosz fegyverrendszer, annyira új, hogy – egyelőre – még Ukrajnában sem használták. Ugyanakkor a Krímben már telepítették és Szíriába is. A fegyverrendszer elsősorban part közeli ellenséges hajók és partraszállás megakadályozására alkalmas.

NYITÓKÉP: Orosz Védelmi Minisztérium/Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek