Műsorra tűzi a „Putyin: egy orosz kémtörténet” című dokumentumfilmet a szlovák köztévé

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.12. 11:57

A háromrészes brit sorozat annak jár utána, hogyan hasznosította Putyin a politikai pályája során a KGB-nél szerzett képességeit.

Műsorra tűzi a „Putyin: egy orosz kémtörténet” című dokumentumfilmet a szlovák köztévé

Műsorra tűzi a szlovák köztévé a Putyin: Egy orosz kém története című dokumentumfilmet

– olvasható a szlovák közmédia, az RTVS oldalán.

A háromrészes brit dokumentumfilm 2020-ban készült, több orosz közéleti személyiség is megszólal benne, például a hétfőn letartóztatott ellenzéki aktivista, Vlagyimir Kara-Burza is. A dokumentumfilm annak jár utána, hogy az orosz elnök hogyan hasznosította politikai pályája során a KGB-nél szerzett képességeit. Három részből áll:

  • Putyin felemelkedése;
  • Ellenségek és Árulók;
  • Mindörökké Putyin.

A Guardian kritikusa rajongott a filmért, a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő portálon 100 százalékon áll.

Az első részt kedd este 20:10-től vetíti a szlovák köztévé kettes csatornája, következő két héten keddenként jön a másik két rész.

Ahogy Magyarország és Szlovákia viszonya az ukrajnai háborúhoz lényegesen eltér egymástól, úgy a két ország közmédiája is másként áll hozzá az eseményekhez. Míg az MTVA gyakran ad teret az orosz propaganda narratívájának megfelelő értelmezéseknek, addig a szlovák közmédia például műsorra tűzi ezt a sorozatot. Nehezen elképzelhető, hogy ezt az MTVA is megtenné.

NYITÓKÉP: Kreml

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek