A közmédia úgy kereste többször az ellenzéki pártokat, hogy az nem jutott el hozzájuk

Szerző: Kósa András
2022.04.12. 17:00

A Híradó.hu állítása szerint ők rengeteget keresték az ellenzéket, de nem akartak jönni a politikusaik. Az érintettek nem pontosan így emlékeznek.

A közmédia úgy kereste többször az ellenzéki pártokat, hogy az nem jutott el hozzájuk

Kissé sértődött hangú cikkben kérte ki magának a Híradó.hu, hogy kormánypárti elfogultsággal vádolják a közmédiát, többek között amiatt, hogy ellenzéki politikai szereplőt évek óta nagyítóval kell keresni a stúdiókban. Mint írták,

„az elmúlt esztendőkben számos – valójában igaztalan – vád érte a közmédiát a baloldali ellenzék részéről, mely szerint »nem jöhettek a közmédiába«, holott a valóságban szerkesztőink napról-napra, hétről hétre keresték és hívták telefonon a baloldal szereplőit”.

Igaz, hozzátették, hogy

„miután e meghívások döntően telefonon történtek, így hiába mondtuk, hogy a vádak igaztalanok, mind a baloldali politikusok, mind a liberális média részéről gúnyos megvetés, torz, sokszor hazug (fake news) tudósítás, nyilatkozat vagy közlemény érkezett”.

Majd felsorolták, hogy április 4-e, vagyis az ellenzék számára is kínos és nagyon súlyos választási vereség óta hányszor keresték a különböző pártok vezetőit. A lista alapján valóban sokszor, összesen 47-szer, igaz ebben az LMP-n, a Párbeszéden, a DK-n, a Jobbikon, az MSZP-n és a Momentumon és a Mi Hazánkon kívül

benne volt a választásokon nem is induló Volner János pártja, a szintén nem induló ISZOMM, valamint a be nem jutott Magyar Kétfarkú Kutya Párt is.

Ők éltek is a megszólalás lehetőségével. Ezen kívül a Mi Hazánk részéről Dúró Dóra és Toroczkait László, valamint az LMP vezetője, Kanász-Nagy Máté kapott még műsoridőt a parlamenti pártok közül.

Az ellenzéki összefogás többi pártja a lista alapján valóban nem élt a lehetőséggel.

Ennél sokkal érdekesebb kérdés persze, hogy a választási kampányban hányszor keresték az érintetteket, hiszen az egyesült ellenzékből ekkor csak Márki-Zay Péter szerepelhetett összesen öt percet – a törvény szerinti kötelező minimumot.

Emiatt megkérdeztük az MSZP, az LMP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, a Momentum sajtóosztályát, a politikusaikat hányszor hívták meg 2022 január 1. és április 3. között a közmédiába. A Jobbikra, a DK-ra, a Momentumra és a Párbeszédre egyáltalán nem volt kíváncsi a közmédia ebben az időszakban, az LMP politikusai két alkalommal élhettek a szereplés lehetőségével. Az MSZP nem válaszolt egyelőre a megkeresésünkre. Gratulálunk a kiegyensúlyozottsághoz.

FOTÓ: M1 Híradó / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek