Videó: „Ruska kurwa”, kötelet Putyin nyakába – üzenték a lengyel ultrák az orosz elnöknek

Szerző: Kósa András
2022.04.10. 17:00

Nem fogták vissza magukat a Legia Varsó ultrái Poznanban a szombati meccsen.

Videó: „Ruska kurwa”, kötelet Putyin nyakába – üzenték a lengyel ultrák az orosz elnöknek

Lengyelországban korábban sem kedvelték túlzottan az oroszokat, de az Ukrajna ellen indított orosz agresszió óta csak fokozódik az oroszellenes hangulat. Ennek egyik megnyilvánulását láthattunk szombaton Poznanban, ahol a helyi Lech Poznan a Legia Varsó együttesét fogadta. A vendégcsapat szurkolói egy hatalmas Putyint a nyakán kötéllel ábrázoló drapériát feszítettek ki, ami a Szpartak Moszkva mezében ábrázolja az orosz elnököt, miközben azt skandálták, hogy „rusuka kurwa, ruszki kurwa” – a kifejezés utótagja éppen azt jelenti lengyelül is, mint a magyarban. (Mitrovist Miklós, az egyik legnevesebb magyar Lengyelország-szakértő hívta fel a figyelmünket utólag, hogy a Legia szurkolói elsősorban a Lech Poznannak üzentek az akasztott Putyinnal, mivel ők jóban vannak a Szpartak Moszkva drukkereivel. Ezért is visel Putyin Szpartak mezt. Ezúton is köszönjük neki a plusz információt!)

A szó ráadásul még egy kis nyelvi leleményt is tartalmaz, hiszen a vendégszektor a Lech stadionjában láthatóan az egyik kanyarban volt, az olaszban pedig a „curva” kanyart jelent és sok szurkolói csoport is a nevébe foglalja. Mások „Fuck Putin” hashtaggel üzentek az orosz elnöknek.

NYITÓKÉP: Anonymous Twitter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek