Dartsnyilakkal dobálták az ellenzéki összefogás jelöltjének plakátját egy celldömölki iskolában

2022.04.07. 10:35

Hencz Kornél, aki egyben a város alpolgármestere is, feljelentést tesz.

Dartsnyilakkal dobálták az ellenzéki összefogás jelöltjének plakátját egy celldömölki iskolában

Az Ugytudjuk.hu-hoz eljutott egy a Snapchaten terjedő felvétel, amin az látszik, hogy

egy diák dartsnyilakkal dobálja Hencz Kornél, a Vas2-es körzetben, az ellenzéki összefogás jelöltésében elindult képviselőjelölt választási plakátját

a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

A lap információi szerint az iskola keddi diáknapján lopta le néhány diák a plakátokat, majd azokat bevitték az iskolába, hogy szórakozzanak velük. Miközben az egyik diák dobálja a fotót, egy társa azt kiabálja, hogy „faszszopó Hencz Kornél”, és „azaz” felkiáltással bíztatja a telitalálatokat.

Az Ugytudjukhoz eljutott olyan információ is, miszerint a dobálózásért két diák a felelős, egyikük a celldömölki Járási Hivatal vezetőjének unokaöccse, másikuk az egykori ÁFÉSZ-elnök unokája.

Ezeket a plakátokat egyébként kettesével rakták ki a kampány alatt, az egyik felükön Hencz Kornél Márki-Zay Péterrel volt látható, ez jelent meg a videón, a másikon pedig csak Hencz képmását tüntették fel.

Időközben aztán előkerült az Instagramon a másik plakát is, egy, az Instagram-sztoriba feltöltött fotón az látszik, hogy a plakát egy sátor alatt van, miközben a két fiatal cigiszünetet tart. A lap információi szerint egyébként a két fiatal ittas állapotban volt, amikor a felvételek készültek.

Az Ugytudjuk megkereste az ügyben Hencz Kornélt, aki elmondta a lapnak, szerinte katasztrófa, ami történt, de jól tükrözi az ország jelenlegi állapotát.

„Ide jutottunk Orbán Viktor propagandája miatt. Ezek a plakátok egyébként nagy méretűek, tehát nem lehet egyszerűen táskában, vagy kabát alatt becsempészni őket. Nagy a baj, ha az iskola vezetősége nem vette észre, hogy a diákok plakátokat csempésznek be, viszont ha észrevették, és szemet hunytak felette, az még nagyobb probléma.”

Hencz feljelentést tett az ügyben.

A lap megkereste a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot, valamint a Vas megyei Rendőr-főkapitányságot is. A cikk megjelenéséig csak a gimnázium válaszolt, ők a következő közleményt juttatták el hozzájuk:

A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk egy tanulója megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diák nevében elnézést kérünk. A tanulót gimnazistához méltatlan viselkedéséért fegyelmi büntetésben részesítjük.

NYITÓKÉP: Hencz Kornél / Facebook

Fehér Buda / Ugytudjuk.hu

Az Ugytudjuk.hu újságírója

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek