Becsapódások miatt evakuálták az iskolákat Begorodban

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.04.06. 12:36

Ez ugyanaz a város, ahol néhány napja az oroszok szerint az ukránok légicsapásokat hajtottak végre.

Becsapódások miatt evakuálták az iskolákat Begorodban

A Nexta hírügynökség jelentette be Twitteren, hogy oroszországi Belgorod városának polgármestere elrendelte, hogy minden iskolát evakuáljanak, mert becsapódásveszély van a közelükben.

Az egyelőre nem világos, hogy történtek-e valóban légicsapások a városban, és ha igen, ki hajtotta őket végre.
Néhány napja Belgorod kormányzója arról számolt be, hogy két ukrán harci helikopter támadást intézett a város üzemanyagraktárai ellen, és ketten megsérültek ebben.

A város nagyon közel fekszik az ukrán határhoz, Oroszország nyugati részén, Harkivtől mindössze 86 kilométeres autóút választja el. A légicsapás, ha az ukránok a felelősek érte, kínos volt az orosz vezetésnek, hiszen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azelőtt jelentette be, hogy a légteret ők uralják, és az ukrán légvédelem is megsemmisült.

Viszont az ukránok tagadták akkor, hogy közük lenne a robbanásokhoz.

Urajnát február 24-én támadta meg Oroszország, az ENSZ szerint legalább 3400 civil áldozatot követelt eddig, és friss adatok szerint 4,2 millió ember menekült el az országból. 

NYITÓKÉP: Belgorod látképe. Alexxx1979/Wikimedia Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek