A MOL-t is megfenyegették a bucsai mészárlás miatt

Szerző: Kósa András
2022.04.06. 08:22

Az Anonymous „feketelistája” általában közelgő kibertámadást jelent, erre másodszor került fel egy sor más céggel együtt a magyar olajipari zászlóshajó.

A MOL-t is megfenyegették a bucsai mészárlás miatt

Egy hét alatt másodszor küldött fenyegető üzenetet egy sor még Oroszországban működő multinacionális vállalatnak az Anonymous nemzetközi hekkercsoport.

A szervezet már korábban is bojkottra szólította fel követőit azokkal a cégekkel szemben, amik az Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszió és a mind kiterjedtebb háború miatt sem hagyták el Oroszországot, vagy legalább függesztették fel a tevékenységüket. Ezek között volt a MOL is.

Mint korábban megírtuk, a listán olyan nagy multik is szerepelnek, mint a Decathlon, a Metro, az Auchan vagy éppen az Acer. Azóta kiderült, hogy Bucsa városában az oroszok több száz civil ukránt gyilkoltak le.

Emiatt az Anonymous újabb felhívást tett közzé a Twitteren. Ezen a mészárlásra utalva felteszik a kérdést: „Milyen bizonyítékra van még szükségetek, hogy felhagyjatok véres üzleteitekkel Oroszországban?”.

Majd azt írják: „Ha nektek nehéz elhagyni Oroszországot, nekünk annál könnyebb lesz bevonni benneteket az Oroszország elleni kiberháborúnkba”. A listán a MOL-ról azt írják, még mindig folytatja oroszországi tevékenységét a baitugani olajmező kiaknázására. A MOL honlapja szerint a tevékenységet a 150 munkavállalóval működő, moszkvai központú MOL-RUSS LLC végzin jelenleg is.

Az Anonymous egyébként már az agresszió legelején meghirdette „háborúját” Oroszországgal szemben, azóta számos orosz céget, állami szervezetet vagy vállalatot ért a részükről kibertámadás.

NYITÓKÉP: MOL Magyarország / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek