Értékel az ellenzéki összefogás: Lesújtó a választás eredménye

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.05. 10:36

Közösen kell levonniuk a tanulságokat.

Értékel az ellenzéki összefogás: Lesújtó a választás eredménye

„Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát”

– írja a hatpárti ellenzéki együttműködés szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye.

Azt írják, sokan vagyunk, akik csalódottak az eredmény miatt, de hálával tartoznak mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért.

Köszönik a választóknak a bizalmat, az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is.

„A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölőszervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk” – írja a közéemény, miután a válastás éjszakáján nem sikerült a pártvezéreknek közösen felállniuk Márki-Zay Péter mögé a színpadra, ezt csak Donáth Anna és Karácsony Gergely tette meg.

A közleményből kiderül, hogy az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és a hat párt további együttműködésének kereteit.

„Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő” – írják.

A közlemény alatt a hat párt neve olvasható. 

Az április harmadikai vűlasztáson a Fidesz-KDNP annak ellenére aratott elsöprő győzelmet, hogy az ellenzéki pártok most először közös listán indultak ellene, és az egyéni választókerületekben is közösen indítottak egy jelöltet, akit még ősszel az előválasztás során választottak ki.

NYITÓKÉP: MTI / Illyés Tibor

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek