Amerikai F/A-18 Super Hornet vadászrepülők gyakorlatoztak hétfőn a Bakony felett

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.05. 12:14

A légi utántöltést és az éleslövészetet gyakorolták.

Amerikai F/A-18 Super Hornet vadászrepülők gyakorlatoztak hétfőn a Bakony felett

Egy egész sor képet közölt a honvédség szolnoki helikopterbázis életét bemutató oldal, az LHSN (Légi Huszárok Szolnok) Facebook-oldala arról, ahogy

amerika vadászgépek röpködnek a Bakony felett.

Az LHSN azt írja, F/A-18 Super Hornet típusú vadászgépekről van szó, amik az USS Truman repülőgép-hordozóról szálltak fel, a Bakony felett pedig

a légi utántöltést gyakorolták, de éles lőszerrel lőgyakorlatot is tartottak.

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központjában a „lő- és gyakorló téren a Magyar Honvédség és a NATO-országok alakulatai hajtják végre parancsnoki és törzsvezetési, éleslövészettel egybekötött harcászati gyakorlataikat” – írja az oldal.

Nemrég, március 8-án is volt a területen egy magyar-amerikai közös kiképzés, a honvédség híre szerint „a magyar katonák amerikai páncélos felderítőkkel kiegészülve éleslövészetet hajtanak végre a hajmáskéri lőtéren, amely elősegíti a NATO keretében az amerikai és magyar szárazföldi alegységek közötti még hatékonyabb együttműködést, illetve a feladatok összehangolását”.

A hétfői légi gyakorlatról általános tájékoztatást kértünk a Honvédelmi Minisztériumtól, amint választ kapunk, frissítjük a cikket. Addig itt a képek a gyakorlatról, amiket az lhsn.hu engedélyével használunk.

NYITÓKÉP: Horváth Ádám, lshn.hu / Facebook. A képeket az lhsn.hu engedélyével használjuk.

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek