MZP: A propaganda nyerte meg ezt a választást a Fidesznek

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.03. 23:48

MZP is megtartotta a beszédét, a színpadon csak a családja állt mögötte. De utána Donáth Anna és Karácsony Gergely is felszólalt.

MZP: A propaganda nyerte meg ezt a választást a Fidesznek

A hatalmas médiatúlsúly ellenére bíztak benne, hogy meg tudják nyerni a választást – mondta vasárnap este az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter,

aki mögött csak a családja állt a színpadon.

Nemcsak Slobodan Milošević volt minden másnál népszerűbb, amikor bombázták Belgrádot, hanem Hitler is kérhatrmadot szerzett volna 1945 áprilisában, amikor az oroszok körbekerítették Berlint – vont párhuzamokat Orbán Viktorral Márki-Zay.

A propaganda nyerte ezt a választást a Fidesznek

– jelentette ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay szerint ebben a rendszerben annyit lehetett elérni, hogy

láthattuk Orbán Viktort félni attól, hogy elveszítheti a hatalmát.

„Megtettünk mindent, szebb Magyarországot kaptunk volna, mint amit Orbán Viktortól fogunk kapni” – véli Márki-Zay, majd arra intette a hallgatóságot, hogy mindenki nyugodjon meg, úgy, ahogy ő is. Mint mondta, most hazamegy, egy év után kialussza magát, megcsókolgatja a gyermekeit, találkozik és szórakozik majd a barátaival. Márki-Zay Péter

mindenkitől, aki a mai eredményt látva azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot, azt kéri, hozzá hasonlóan pihenje ki magát és nyugodjon meg.

Tiszta lelkiismerettel állunk a nemzet és a Jóisten előtt – mondta MZP, majd kijelentette:

Mi maradunk, mi itt maradunk veletek!

Márki-Zay azt mondta, folytatni fogja a harcot. Méltatta a 106 választókerületben elindult képviselőjelölteket, majd bibliai utalásokat fűzve a beszédébe a Fideszre-szavazókról azt mondta: „nem tudják, mit cselekszenek”.

„A tisztességes Magyarországban hiszünk, és ezt a közdelmet nem adhatjuk fel soha” – mondta MZP, aki a Fideszre szavazókról azt mondta,

„őket is szeretjük”.

A hallgatóság „MZP” és „Ruszkik haza!” skadálással búcsúztatták a miniszterelnök-jelöltjüket.

A politikai szövetségesei közül egyedül csak Donáth Anna és Karácsony Gergely jelent meg, akik felszólaltak MZP beszéde után, majd közösen búcsúztak a közönségtől.

NYITÓKÉP: Aradi Péter / Azonnali

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek