Többen halálosan megfenyegették, rendőri védelmet kér a kidobott erdélyi szavazólapokkal foglalkozó magyar újságíró

Szerző: Kósa András
2022.04.02. 19:25

Parászka Borókának nem először kívánták már a halálát, legutóbb a magyar közpénzből gründolt Médiatér egyesület igazgatója tette ezt.

Többen halálosan megfenyegették, rendőri védelmet kér a kidobott erdélyi szavazólapokkal foglalkozó magyar újságíró
„Mivel napok óta több halálos fenyegetést is kaptam kénytelen vagyok a következő lépéseket megtenni a magam és a családom védelmében: 1. minden halállal, erőszakkal fenyegető üzenetet mentek, feljelentést teszek a marosvásárhelyi rendőrségen valamint védelmet kérek. 2. a lakcímem nem nyilvános, panaszt teszek mindenki ellen, aki a sajtóban beazonosíthatóvá teszi a lakcímemet, és illetéktelenül nyilvánosságra hozza azt.. Megillet a nyugodt és biztonságos magánélethez való jog. És nincs az a választási kampány, amellyel indokolni lehet ezt a fenyegetést, zaklatást”

– írta nemrég közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi magyar újságíró.

Ő volt az, aki személyesen is járt annál a Marosvásárhely melletti hulladéklerakónál, ahol pénteken több kidobott, félig megégett magyar szavazólapot találtak. Az ügyben a román rendőrség nyomoz és a magyar Nemzeti Választási Iroda is feljelentést tett.

A Fidesz és a velük szövetséges, az erdélyi magyar levélszavazatokat aktivistáival begyűjtő RMDSZ szerint

az ellenzék maga égette el saját szavazatait (azt persze egy szóval sem említik, hogy juthattak ehhez hozzá),

az erdélyi magyar kormányközeli sajtó célkeresztjébe pedig Parászka Boróka került.

Többek között azzal vádolták, hogy mivel ott volt a helyszínen és egyébként is „a lakásához közel történt” a „provokáció”, ő követte el az egészet. A vádakat az újságíró tételesen cáfolta, és azt írta, azon az úton, ami mellett a szavazatokat megtalálták éppen a szavazólapokat begyűjtő helyi „Demokrácia Központ” (egy magyar közpénzből fenntartott kormányközeli hálózat) autói járnak rendszeresen. 

Az újságírónak nem először kívánják a halálát, legutóbb a magyar közpénzből gründolt kormányközeli Médiatér egyesület vezetője, Szőke László írta róla, hogy megérdemelné, ha agyonvernék. Őt ezért a bíróság is elítélte.

NYITÓKÉP: Parászka Boróka Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek