Nyelvvizsga nélkül szerzett diplomát Ágh Péter fideszes képviselő

Szerző: Ugytudjuk.hu
2022.03.31. 09:02

21 év egyetemen töltött idő kellett ehhez neki – írja az Ugytudjuk.hu.

Nyelvvizsga nélkül szerzett diplomát Ágh Péter fideszes képviselő

Az életrajza szerint Ágh Péter (Fidesz-KDNP) 2006 óta, azaz 16 éve országgyűlési képviselőként a Parlament tagja.

Ágh Péter 20 évesen már Szombathely önkormányzati képviselője volt, és 2002 és 2014 között szombathelyi lakosként a város képviselő-testületének volt a tagja.

A választókerületek átalakítása, csökkentése, valamint azt követően, hogy összeférhetetlenné vált az önkormányzati és az országos képviselői tisztség, Ágh Péter hátat fordított 12 éves szombathelyi politikusi munkájának. Az ok egyszerű, országgyűlési képviselő akart lenni, de miután Szombathelyen országgyűlési képviselőjelöltként Hende Csaba (Fidesz-KDNP) mellett nem rúghatott labdába, átnyergelt a sárvári körzetbe, és áttette az ebben a választókerületben található Csepregre a lakóhelyét. A szombathelyi választókörzetet átadta apjának, Ágh Ernőnek, ő maga pedig a sárvári körzetben átvette Kovács Ferenc addigi sitkei képviselő helyét, hogy 2014-ben már ő indulhasson a helyén. Jelenleg is itt képviselő-jelölt a Vas 02-es, vagyis a sárvári körzetben.

Az interneten elérhető életrajzában Ágh Péter mindig is különösen szerénynek mutatkozott felsőfokú iskolai tanulmányait illetően. Sokáig tudni lehetett róla, hogy bár járt egyetemre, de diplomát nem szerzett, így az érettségi volt a legmagasabb iskolai végzettsége.

A Parlament honlapjára feltöltött életrajza szerint azonban sikerült megszereznie a hiányzó diplomákat, adódik a kérdés, mi történt, hogy ami nem ment 14 évig, hirtelen egy csapásra sikerült?

A Parlament honlapján ez olvasható:

„A Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban érettségizett, egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán két diploma megszerzésével fejezte be.”

A honlap tanúsága szerint legmagasabb iskolai végzettsége:

  • okleveles kommunikáció szakos bölcsész
  • okleveles történelem szakos bölcsész
  • Közép-Európa Specializáció

Feltűnő azonban, hogy a diploma megszerzésének időpontja nincs kitöltve.

A honlap tanúság szerint Ágh Péter társalgási szinten beszél angolul, tehát nem tüntette fel, hogy lenne nyelvvizsgája.

Az Orbán-kormány a járvány elleni hatékony védekezés ürügyén 2020 áprilisában hozott 101/2020. (IV.10.) Korm.rendelete szerint nyelvvizsga hiányában is kiadják a diplomát azoknak, akik záróvizsgát tettek:

6. § „Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Az Ugytudjuk.hu a nyilvánosan elérhető információk alapján áttekintette a képviselő tanulmányait és arra jutott, hogy

Ágh Péternek két évtizeddel az után, hogy 2000-ben megkezdte egyetemi tanulmányait, ennek a rendeletnek köszönhetően sikerült nyelvizsga híján diplomát szereznie.

A teljes sztori itt olvasható el.

NYITÓKÉP: Vágvölgyi Bálint / ugytudjuk.hu

Ugytudjuk.hu
Ugytudjuk.hu vendégszerző

Az Azonnali társoldala.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek