Hihetetlen filmet forgatott Észak-Korea hiperszonikus rakétájának tesztjéhez

Szerző: Fekő Ádám
2022.03.26. 18:19

Van itt megtekintés, feszültség, napszemüvegben pózoló Kim Dzsongun, és persze nem marad el az isteni zenei aláfestés sem!

Hihetetlen filmet forgatott Észak-Korea hiperszonikus rakétájának tesztjéhez

Az NK News egészen parádés videót töltött fel: az észak-koreai állami tévé természetesen propagandafilmet is forgatott a kedden történt rakétatesztről, amiről sokatmondó adat, hogy maga Kim Dzsongun is megtekintette azt. A film fontos szereplője is a világ legzártabb országának diktátora, aki mintha átesett volna némi imidzsváltáson: már nem a tudatosan a nagyapjára emlékeztető kissé ódivatú figura, hanem bőrdzsekiben nézi jelentőségteljesen az óráját, és irányít szemével tulajdonképpen mindent. Már amikor látszik a szeme, ugyanis napszemüveget is hord!

A film tökéletesen idézi fel a régi diktatúrák propagandafilmjeit, de mégis van benne valami modern báj a középiskolásként az ablakban érdeklődő Kimmel, és a szokásos kelet-ázsiai zeneválasztással együtt. 

Talán nem túl nagy spoiler, úgyhogy eláruljuk: a videó egy parádés és történelmi sikert örökített meg egy különösen boldog országból, aminek nagyon emberközeli vezetője van.

Maga a tartalmom egyébként annyira nem vicces, mint a forma: kedden tényleg nagyon fontos rakétatesztet végzett el Észak-Korea, és minden jel szerint mostanra megfelelő fejlettségű a hiperszonikus rakétaprogramja.

A teszt miatt az Egyesült Államok nyugati partján ideiglenesen több repülőjárat felszállását is el kellett tolni elővigyázatosságból.

A hiperszonikus rakétákat gyakran forradalmi újításként emlegetik, mert viszonylag alacsony magasságban repülnek, és a hangsebesség ötszörösét képesek elérni, azaz óránként nagyjából 6200 kilométert tudnak megtenni. Elfogásuk éppen ezért nagyon nehéz a légvédelmi rendszerek számára.

KIEMELT KÉP: Észak-Korea állami televíziója

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek