Nyilvános lett volna a Védelmi Bizottság ülése, erre a kormánymegbízott lemondta „technikai okokra” hivatkozva

Szerző: Kósa András
2022.03.23. 06:31

Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője már legutóbb is kiborult attól, hogy a sajtó kérdezni mert tőle.

Nyilvános lett volna a Védelmi Bizottság ülése, erre a kormánymegbízott lemondta „technikai okokra” hivatkozva

Szerda reggel 9 órára hirdették meg a Vas Megyei Védelmi Bizottság értekezletét, amin a Szombathely részéről Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester vett volna részt, de többek között a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, Harangozó Bertalan részvételére is lehetett számítani – írta laptársunk az Ugytudjuk.hu.

Csakhogy kedden lemondták az eseményt, csak annyit közöltek, hogy a kormánymegbízott tájékoztatása szerint az ülés technikai okok miatt elmarad. Az Ugytudjuk.hu próbálta elérni a Kormányhivatal sajtósát, hogy megtudják mi is pontosan az a technikai probléma, ami miatt Harangozó Bertalan nem tudja megtartani az ülést, ám a sajtós kolléga nem vette fel a telefont.

Laptársunk emlékeztetett ugyanakkor, hogy 2021 februárjában kaotikus körülményeket okozott az aznapra meghirdetett tömeges oltás. A szombathelyi SZTK előtt órákat vártak az idős betegek, akiknek sok esetben még ülőhely sem jutott, állva kellett kivárniuk, amíg sorra kerülnek. Harangozó akkor az esetet követően sajtótájékoztatót tartott, erről az Ugytudjuk.hu a hivataltól nem, csak a kollégáktól értesült.

A kormánymegbízott akkor arról beszélt, hogy szerinte a káoszt az oltásra érkezők okozták azzal, hogy tömegesen korábban érkeztek, mint az időpontjuk szerint kellett volna. Akkor volt alkalmuk kérdezni, ennek a megbízott nem feltétlen örült. Azóta a hivataltól egyetlen sajtómeghívót sem kapott az Ugytudjuk.hu és egyetlen megkeresésükre sem válaszoltak.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek