Erőemelő üzent Schwarzeneggernek, szerinte az oroszok a náci Skynet ellen küzdenek

Szerző: Fekő Ádám
2022.03.22. 15:10

Meglepő popkulturális keretek között magyarázta el az orosz állami álláspontot az egykori testépítőnek a fiatal erőemelő.

Erőemelő üzent Schwarzeneggernek, szerinte az oroszok a náci Skynet ellen küzdenek

Valószínűleg az év legvalószínűtlenebb vitáját hozta össze Arnold Schwarzenegger testépítő/színész/Kalifornia egykori kormányzója és az orosz erőemelő Marijana Naurova. Az egész természetesen Schwarzeneggertől indult, aki nemcsak az Oroszországban már nem is elérhető Twitteren, de Telegramon is terjesztett üzenetet az orosz nép felé.

Ebben arra kérte az oroszokat, hallgassák meg az ukrajnai háborúval kapcsolatos tényeket, mivel a humanitárius válság már orosz katonák ezreit is megölte, ráadásul a nácitlanítási magyarázat is érdekes azt nézve, hogy Ukrajna elnöke, Volodmir Zelenszkij zsidó.

Mivel Arnold Schwarzenegger üzenetét nem lehet elhallgatni egy olyan országban, aminek a jelentős része a Terminatoron nőtt fel, ezért az orosz állami média fontosabb arcai egytől egyig hazugságnak minősítették a videóban elhangzó állításokat. 

A koronát Naurova tette fel ide kattintva elérhető videóüzenetében: kijelentette, hogy bár gyerekkora óta rajongója Schwarzeneggernek, a férfi alternatív valóságban él.

„Az a tény, hogy Volodimir Zelenszkij zsidó származású, nem változtat semmin. A nácizmusnak nincs nemzetisége, a nácizmus nem a német szón alapul. A russzofóbia semmivel sem jobb, mint az antiszemitizmus” 

– magyarázta.

Eddig még nem is lenne annyira érdekes az oroszok kissé kifacsart harca a nácizmus ellen, de a sportoló megtalálta a tökéletes popkulturális referenciát véleményéhez:

„Emlékszel, hogy a Terminator második részében hogyan megy vissza az időben a hősöd, hogy megakadályozza a Skynet létrehozását, amely az egész emberiség végét hozná el később? Oroszország különleges katonai művelete nem az ukrán nép, hanem a neonáci Skynet ellen irányul, ami az évek során teljesen leigázta Ukrajnát, és irányíthatatlan szörnyeteggé válna, ami minden szomszédjára veszélyes. Ne állj a Skynet oldalára, Terminator!” 

– zárta üzenetét Naurova. 

Hogy az orosz diplomáciának mennyire fontos ez a gondolat, azt jól jelzi, hogy az orosz külügyminisztérium is megosztotta Facebookon. Ironikus persze, hogy ezt a megosztást épp az oroszok nem láthatják, ott ugyanis a Facebookot is letiltották.

KIEMELT KÉP: Russian Hour / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek