Nagyon megsértődött a sárvári fideszes önkormányzat a helyesírási hibás Batthyány szobor miatt

Szerző: Kósa András
2022.03.18. 18:55

Az első magyar miniszterelnök nevéből kihagytak egy Y-t, az önkormányzat szerint az alázta meg Batthyány Lajos emlékét, aki a hibát észrevette.

Nagyon megsértődött a sárvári fideszes önkormányzat a helyesírási hibás Batthyány szobor miatt

Ami nemzetünk számára az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való emlékezés, az néhányaknak mindössze egy „Y” – ezt írta Sárvár fideszes önkormányzata laptárunknak, az Ugytudjuk.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy március 15-e alkalmából Kásler Miklós úgy adta át a városban Batthyány Lajos szobrát, hogy

az első magyar felelős kormány miniszterelnökének nevéből hiányzott egy Y, így a szobor talapzatán „Batthány Lajos” szerepelt.

Az önkormányzat a problémát úgy oldotta meg, hogy az avatáson egy nemzeti színű zászlóval takarták le az alkotás talapzatát. A hibát először laptársunk, az Ugytudjuk.hu vette észre, cikküket velünk együtt számos más hírportál is átvette.

Ezzel kapcsolatban írta az önkormányzat, hogy

„ezek a szenzációhajhász, és nem mellesleg aljas, politikai kampány célú megnyilvánulások rombolják a vasi fürdőváros tekintélyét. Ami azonban végképp elkeserítő, Batthyány Lajos mártír miniszterelnök emlékének a lábbal tiprása”.

Végül közölték, hogy a feliratot napokon belül javítják. Az Ugytudjuk cikke nyomán a Telex megkereste az alkotót, R. Törley Mária szobrászművészt, aki azt mondta, az utolsó pillanatban lettek készen, a nevet pedig már a helyszínen, az átadás előtti éjszaka kellett a talapzatba vésni, ezért vétettek hibát.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek