Elírták Batthyány Lajos nevét a sárvári szobron, de Kásler Miklós azért így is átadta trükkösen

Szerző: Kósa András
2022.03.17. 15:49

16 millió forintba került a felelős magyar kormány miniszterelnökéről készített szobor, de egy betű lemaradt. A hivatalos átadó óta nem is került le a körbetekert nemzeti lobogó – írta laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

Elírták Batthyány Lajos nevét a sárvári szobron, de Kásler Miklós azért így is átadta trükkösen

Március 14-én, a városi megemlékezés részeként adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az új Batthyány-szobrot Sárváron. Nem volt véletlen a választás, hiszen Batthyány Lajos volt Sárvár első országgyűlési képviselője, ám a városban eddig nem emlékeztek meg róla ilyen formában – írta laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

A Petőfi Sándorról mintázott szobor szomszédságában felállított alkotást viszont hétfőn csak félig leplezték le, a ponyva csak a bronz büsztről hullt le. Az ezt fenntartó talapzatról viszont máig nem került le a nemzeti lobogó. Egy kicsit közelebb lépve a 16 millió forintból készült alkotáshoz, már azt is láthatjuk miért: Batthyány Lajos nevéből ugyanis kimaradt egy Y, így csak Batthány Lajosként szerepel a szobron az első magyar felelős kormány fejének neve.

A portál kapott még egy bizonyító erejű fotót, ami még a szobor állításakor készült. Az alkotás 16 millió forintból készült el, a sárvári önkormányzat egyelőre nem reagált az Ugytudjuk.hu megkeresésére.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek