Történelem: Márki-Zay Péter megkapta az öt percét a köztévében

Szerző: Fekő Ádám
2022.03.16. 08:06

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Orbánt szidta, a saját terveit sorolta, illetve arra is utalt, hogy négy év először szólalhatott meg az ellenzék a közmédiában.

Történelem: Márki-Zay Péter megkapta az öt percét a köztévében

Eredetileg 8:00-ra ígérték, de öt perccel korábban kezdődött a köztévén az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének első és egy ideig jó eséllyel utolsó szereplése a köztévében: Márki-Zay elvileg interjúhelyzetbe került erre a bűvös öt percre, Tari Judit Titanilla viszont főleg a tabletjét nézte, miközben MZP monológot hozott össze.

„Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adtak, hogy négy év alatt öt percet megszólalhat az ellenzék” 

– mondta, hozzátéve, hogy ő 2,5-3 millió embert képvisel, ráadásul régebben keresztény és konzervatív, mint Orbán Viktor. 

MZP Orbánt is dicsérte, kiemelve, hogy 2010-ben azért szavazott rá, mert elszámoltatást ígért és azt, hogy aki belenyúl a közösbe, annak levágják a kezét.

Ezek után a saját hódmezővásárhelyi eredményeivel dicsekedett el, majd elmondta, valójában Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, miközben ő nem akar.

„Az az ember, aki 12 év háborúskodásból minden háborúját elvesztette: 44 ezer magyar ember élete bánta azt, hogy nem tudta kezelni a covidjárványt sem”

– mondta Orbánról, hozzátéve, eltörölnék a kötelező védőoltást, adómentessé tennék a minimálbért („Négy év alatt az önök jelenlegi bruttója lesz az önök nettója”), és megtartanák a tizenharmadik havi nyugdíjat, illetve svájci indexállás szerint emelnék.

Márki-Zay kihasználta az időt, beszélt az egészségügy feljavításától kezdve a rendőri fizetésekig, szóba került az euró és a fenntartható rezsicsökkentés is.

„Nekem a legfontosabb az, ahol hét gyermeket szeretnék magyarnak nevelni, a fiataloknak ne külföldön kelljen keresni a megélhetést” – mondta Márki-Zay, hozzátéve, hogy

ne a fiataloknak kelljen Európába menni, hanem Európának kell idejönnie.

A beszéd végén a műsorvezető megköszönte.

NYITÓKÉP: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek