Forródrótot indít az orosz nagykövetség, mert szerintük üldözni kezdték nálunk az állampolgáraikat

Szerző: Aradi Péter
2022.03.14. 11:05

Az utóbbi időben sokat lehetett hallani, hogy „Ruszkik, haza!” és „Putyin, takarodj!”, de támadásokról még nem érkeztek hírek.

Forródrótot indít az orosz nagykövetség, mert szerintük üldözni kezdték nálunk az állampolgáraikat

Az orosz nagykövetség arra hívja fel a figyelmet a honlapján, hogy forródrótot indított, mert szerintük egyre szaporodnak az esetek, amikor is

oroszajkú állampolgárokat sértegetnek, diszkriminálnak vagy üldöznek Magyarországon.

Mint írják, ha valamelyik honfitársuk úgy érzi, hogy valamilyen módon megsértették a jogait, akkor mailcímen, űrlapon és Telegramon is bejelentést tehet. A felhívást a 444 szúrta ki.

Az utóbbi napokban hetekben világszerte több több ezren tüntettek az oroszok ukrajnai háborúja ellen, Oroszországban is több mint 60 városban tartottak tüntetéseket, és több ezer embert tartóztattak le a harcok február 24-i kitörése óta.

Magyarországon már a háború kirobbanásának napján tüntetést szervezett az ellenzék az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete elé, másnap

kék-sárga színben világították ki a Halászbástyát,

ét nappal később a hazai ukrán közösség is tüntetett a nagykövetség előtt, de akciózott az Magyar Kétfarkú Kutyapárt is.

Március elsején aztán tüntetések voltak a Nemzetközi Beruházási Bank épülete előtt is, ami az ellenzék szerint az oroszok kémbankja, március 6-án pedig az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tüntettek, mert

a köztévé szerintük az orosz propagandát terjeszti.

Az eseményekben többnyire közös volt, hogy a „Ruszkik, haza!” és „Putyin, takarodj!” mondatokat skandálta a tömeg, oroszokat ért inzultusokról azonban eddig nem lehetett hallanni.

NYITÓKÉP: Budapest Városháza / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek