Így verték át és pöckölték ki a választásokról a Kutyapárt jelöltjét

Szerző: Kósa András
2022.03.09. 07:41

Gergely Annának „civil aláírásgyűjtők” ajánlottak segítséget Gyöngyösön, hogy el tudjon indulni képviselőjelöltnek. Elfogadta. Nem kellett volna. A (nem)jelölt maga mesélte el az Egri Ügyeknek a történteket.

Így verték át és pöckölték ki a választásokról a Kutyapárt jelöltjét

Visszalépett a képviselőjelöltségtől Gergely Anna a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagja, miután a neki ismeretlen „önkéntesek” által átadott majdnem négyszáz aláírással kapcsolatban komoly gyanú merült fel a valódiságukat illetően.

Az MKKP (nem)indulója maga mesélte el írásban laptársunknak, az Egri Ügyeknek, hogy mi történt pontosan. Állítása szerint

a semmiből hívták fel egy 12 fős társaság nevében, akik „önkéntes aláírásgyűjtőknek” nevezték magukat

és arra hivatkoztak, hogy egy korábbi – meg nem nevezett – ügy miatt „taroznak a Kutyáknak egy szívességgel”, ezért felajánlották, hogy a választókörzetben tíz településen legalább egyenként 30-30 aláírást prezentálnak majd Gergely Anna részére.

Néhány nappal később át is adta neki az íveket egy borítékban „egy egyébként tök normális pasas”, de amikor ezeket Gergely Anna megmutatta Kovács Gergelynek, az MKKP elnökének, neki egyből gyanús lett az egész. Hiszen például a „gyűjtők” nem írták alá az íveket.

Gergely Anna ezzel kapcsolatban azt mondta,

„friss hús vagyok a politikában, nem tudom, mire kell figyelni”.

A gyanús aláíróívek miatt végül a visszalépésről döntött, de legközelebb újra tervez indulni.

NYITÓKÉP: Gergely Anna, a fotót az Egri Ügyek engedélyével használjuk

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek