Boldog István büszke rá, hogy 2,29 euró már majdnem ezer forint

Szerző: Fekő Ádám
2022.03.09. 09:18

Az olcsó magyar benzinnel akart büszkélkedni a vesztegetés elfogadásával vádolt fideszes politikus.

Boldog István büszke rá, hogy 2,29 euró már majdnem ezer forint

Nehéz eldönteni, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, az április után a politikától visszavonuló Boldog István trollkodik-e követőinek Facebookon, vagy csak így rakta össze a valóságot, de a tény az tény: a képviselő azzal büszkélkedett el a magyar kormány teljesítményét dicsérve, hogy ameddig Németországban forintosítva iszonyatosan drága a benzin (dízel: 945 forint, benzin: 915 forint), addig Magyarországon mennyivel jobb a helyzet (480 forint).

„Kinek mit intézett a kormánya” 

– kommentálta az elképesztő magyar jólétet.

Boldog, aki 2020 végén lett vádlott hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt azt elfelejtette kibontani, hogy a kormány két dolgot is intézett: a hatósági árassá tett benzin miatt valóban nem tud emelkedni a benzin ára annak ellenére, hogy sok kúton már emiatt vesztességgel kell árulni az üzemanyagot, de a drága német benzinhez az is nagyon kellett, hogy az ukrajnai háború hatására az egész Európai Unió legkomolyabb pénzromlását hozza össze a forint.

Ez azt jelenti, hétfőn már elértük a 400-as álomhatárt, és bár azóta valamelyest mérséklődött a helyzet, továbbra, az a 2,29 euró, amit a németek fizetnek egy liter benzinért továbbra is 915 forintot jelent a valóságban.

Az egykori bakterből lett országgyűlési képviselőt az ügyészség azzal vádolja, hogy a társaival együtt rendszert épített ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pénzeinek megcsapolására: befolyásolták a pályázat eredményeit, amivel elérték, hogy az általuk kiválasztott vállalkozók kapják a munkákat. Az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott Boldognak és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik, hogy bűnszervezetet működtettek és kenőpénzt fogadtak el. Ők ezt nem fogadták el, ártatlannak mondták magukat.

KIEMELT KÉP: Boldog István / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek