Éppen Washingtonnál próbálják megbénítani a forgalmat az oltásellenes kamionosok

Szerző: Aradi Péter
2022.03.07. 08:40

A március 6-i, vasárnapi főpróba elég hatástalannak bizonyult, de a kamionosok nem adják fel.

Éppen Washingtonnál próbálják megbénítani a forgalmat az oltásellenes kamionosok

Elérte Washingtont a kötelező oltások és korlátozások ellen tüntető Emberek Konvoja (People's Convoy), amit a kanadai Szabadság Konvoja mintájára szerveztek, és bár

a vasárnapi tüntetés elég hatástalan maradt,

március hetedikén, hétfőn újra próbálkoznak.

A tüntetők nem terveznek bemenni az amerikai fővárosba, a céljuk, hogy a város körüli 103 kilométeres autópályán, a Beltwayen körözve megbénítsák a forgalmat. A szervezők elmondták, hogy az a céljuk, hogy „nagy fájdalmat okozzanak”, idézi őket a Washington Post.

A március hatodikai, vasárnapi demonstráció nem sokkal reggel 9 előtt kezdődött. Egy lelkész hősöknek nevezte a csapatot, aztán elindult a többszáz kamionból és autóból álló konvoj.

Rian Brase, a konvoj szervezője arra utasította a tüntetőket, hogy 70 és 90 km/h-s sebességgel, lehetőleg egymás mögött haladjanak, hogy jobban látszódjon a konvoj mérete. A Washington Post érdemes tartotta megjegyezni, hogy a tüntetésben főként fehér férfiak vettek részt.

Már az is 3 órájukba került, hogy az első kamionok elérjék a Beltwayt.

Onnantól viszont, hogy elérték, 45 mph-val, azaz kábé 70 km/h-val folytatták az útjukat egy sorba rendeződve.

A tüntetők elég helyet hagytak egymás közt, hogy más kocsik is be tudjanak sorolni közéjük. A tudósítás szerint a forgalom a szokásos módon mozgott körülöttük, sőt az előre tervezett két kör végére állítólag a konvoj alaposan felhígult, sőt erősen meg is csappant.

A kamionosok tehát március hetedikén, hétfőn újrapróbálkoznak, hátha a hétköznapi forgalomban nagyobb gondot tudnak okozni. A tervek szerint fokozatosan

emelni fogják a megtett körök számát is.

Ahogy Brase korábban elmondta, szeretnék, ha végre odafigyelnének rájuk. „Egy üzenetünk van, szeretnénk, ha figyelnének ránk.”

Amikor a konvoj nem köröz, akkor egyébként a 120 a Beltwaytől 120 kilométerre található Hagerstown Speedway-en állnak a tüntetők.

A kanadai szabadságkonvoj mintájára korábban hasonló megmozdulások kezdődtek Izraelben, Franciaországban, Ausztráliában és Új-Zélandon is. A kanadai minta alapján február 7-én, hétfőn egész hetes tiltakozást indítottak Magyarországon is. A felhívás a részben Gődény György által alapított Orvosok a tisztánlátásért járványbagatellizáló oldalra került fel.

NYITÓKÉP: The People’s Convoy - Official / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek