Oroszország először ismerte el az eddigi veszteségeit

2022.03.02. 18:51

Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint tizedannyi orosz katona halt meg, mint amennyit az ukránok bejelentettek. A valóságban az áldozatok száma most bejelentett számok többszöröse lehet.

Oroszország először ismerte el az eddigi veszteségeit

Miközben az ukrán védelmi minisztérium naponta akár többször is közli, hogy szerintük mennyi orosz katonát öltek meg, illetve mennyi tankot és páncélost lőttek ki, addig Oroszország eddig csak hallgatott.

Azonban március 2-án, azaz majdnem egy hét után először közölt adatokat a veszteségeiről az orosz hadsereg is, ami szerint

már 498 orosz katona vesztette életét és 1597 orosz katona sebesült meg, az általuk csak „különleges katonai műveletnek” nevezett invázió során,

miközben az ukránok majdnem tízszer ennyit jelentettek be: az ukrán védelmi minisztérium szerint szerda reggelig 5840 orosz katona halt meg az orosz agresszió következtében.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz katonák 2870 ukrán katonát öltek meg, az ukránok ezt az adatokat egyben még nem közölték.

Oroszország még február 24-én kezdte meg ukrajnai invázióját, miután hónapokig egy közel kétszázezer katonát telepített Ukrajna határai köré. Annak ellenére, hogy az oroszok mind emberben, mind hadanyagban túlerőben vannak, eddig jelentős áttörést mindössze délen tudtak elérni,

miközben eddig gazdaságilag és katonailag is megsínylette az ország az inváziót. 

Az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos cikkeinket ide kattintva tudod megnézni. Hogy miért lehet ebből nagyon gyorsan vérfürdő, ide kattintva tudod elolvasni. Hogy van-e reális esélye annak, hogy Ukrajna egyik napról a másikra EU-s ország legyen, itt jártunk utána.

NYITÓKÉP: Orosz katonai felvonulás még 2015-ben Moszkvában. FOTÓ: may9.ru, Kreml / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek