Még a FIFA-videójátékból is kizárják az orosz csapatokat

2022.03.02. 18:32

Az oroszok még videójátékban se jutnak ki a 2022-es foci vébére.

Még a FIFA-videójátékból is kizárják az orosz csapatokat

Még hétfőn rövid közleményben tudatta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA illetve az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA, hogy visszavonásig felfüggesztik az orosz válogatott, illetve az orosz csapatokat a tornáiról.

Így a Szpartak Moszkva idén biztos nem nyeri meg az Európa Ligát, és az orosz válogatott sem fog kijutni a 2022-es katari világbajnokságra. Ugyanakkor akik úgy tervezték, hogy legalább videójátékon játszhatnak majd orosz csapatokkal, újra kell gondolnia e vágyát,

ugyanis szerda délután bejelentette az EA Sports, hogy elkezdték az orosz csapatok törlését a FIFA-videójátékokban. 

A rövid, Twitterre feltöltött közleményükben azt írják, szolidaritást vállalnak az ukránokkal, és mint sokan a futball világában, békére és Ukrajna inváziójának a befejezésre szólít fel.

Ezzel az EA Sports az első játékgyártó, amely valamennyire eleget tesz annak az ukrán kérésnek, hogy a játékgyártók vágjanak el minden kapcsolatot Oroszországgal. Mihaljo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális átalakulásért felelős miniszter még korábban arra szólította fel a legnagyobb játékgyártókat, hogy tegyenek így, és moszkvai irodáikat zárják be.

Nyilván az, hogy az orosz csapatokat egy frissítéssel kitörlik a játékból, leginkább szimbolikus lépés, bár az orosz labdarúgó-szövetséget rosszul érintheti, mivel az EA Sports nagyon sok pénzt fizet évről évre különböző labdarúgó-szövetségeknek a licenszért.

Az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos cikkeinket ide kattintva tudod megnézni. Hogy miért lehet ebből nagyon gyorsan vérfürdő, ide kattintva tudod elolvasni. Hogy van-e reális esélye annak, hogy Ukrajna egyik napról a másikra EU-s ország legyen, itt jártunk utána.

NYITÓKÉP: Marco Verch / Flickr (CC BY 2.0)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek