Autókonvoj indult az ostromlott Kijevből a bajba jutott magyarokkal

Szerző: Kósa András
2022.02.25. 11:31

Percekkel ezelőtt elindult Kijevből egy autókonvoj a magyar külügyminisztérium szervezésében a magyar határ felé több tucat magyar állampolgárral – tudta meg az Azonnali.

Autókonvoj indult az ostromlott Kijevből a bajba jutott magyarokkal

Megkezdődött a Kijevben rekedt magyarok evakuálása, több autóval több tucat ember indult útnak sofőrökkel az ostrom alatt álló ukrán fővárosból

– értesült az Azonnali.

Információink attól a kint rekedt magyartól származnak, akinek a kálváriájáról csütörtökön többször is írtunk. Ez alapján péntekre már körülbelül hatvan magyar civil állampolgár (tehát nem diplomata) várta a kijevi magyar nagykövetségen, hogy valahogyan hazajuthasson.

Arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy az érintettek mikor fognak tudni biztonságban Magyarországra érkezni, de az bíztató, hogy a kommunikáció egyelőre többé-kevésbé zavartalan az érintettekkel.

Ha később további információhoz jutunk, természetesen arról is beszámolunk majd.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Szijjártó Péter a következőt írta közösségi oldalán: „Ukrajnában háború van, az országon belüli mozgás nem kockázatmentes, ezért minden, a magyarok mozgásáról szóló információ nyilvánosságra kerülése - mielőtt biztonságos helyre érnének - súlyos kockázatokat hordoz az adott személyekre vonatkozóan.” (Ehhez annyit tennénk hozzá, hogy a kint tartózkodó magyarok azért fordultak a nyilvánossághoz, mert úgy érezték, nincsnek ellátva a szükséges inbformációkkal.)

NYITÓKÉP: Kijev csütörtök éjszaka / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek