MZP: Orbán függessze fel Paks II-t és utasítsa ki az orosz kémbankot

Szerző: Renczes Ágoston
2022.02.24. 10:34

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor áruló, este tüntetés lesz az orosz nagykövetség előtt.

MZP: Orbán függessze fel Paks II-t és utasítsa ki az orosz kémbankot

Orbán Viktor áruló, elárulta a NATO-t, az EU-t és Magyarországot,

amikor beengedte az orosz kémbankot (a Nemzetközi Beruházási Bankról beszélt), és a Magyarországon elkapott orosz fegyvercsempészeket nem az Egyesült Államoknak, hanem Oroszországnak adta ki – mondta csütörtök délelőtt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje élő Facebook-bejelentkezésben, miután csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Márki-Zay elmondta, hogy Magyarország a NATO és az EU tagjaként el kell hogy ítélje Putyin elnök agresszióját. Az ellenzéki szövetség is kiáll Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, „egyben az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében”.

A miniszterelnök-jelölt szerint egy nappal korábban Orbán Viktor még azzal támadta az ellenzéket és személyesen őt, hogy egységesen és határozottan kiálltak a NATO egységes álláspontja mellett, de ma már a magyar miniszterelnök is kénytelen ezt tenni.

Orbán azonban Márki-Zay szerint áruló, és megbízhatatlan szövetségese a NATO-nak és az EU-nak. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt felszólította Orbán Viktort, hogy csatlakozzon az EU szankcióhoz azzal, hogy

  • felfüggeszti Paks II engedélyezési eljárását,
  • és azonnali hatállyal kiutasítja az orosz „kémbankot”.

Márki-Zay egyben felszólította az embereket, ítéljék el az orosz agressziót, és csatlakozzanak a tüntetéshez, amit az orosz nagykövetség elő szervez csütörtök este hét órára.

Kövesd velünk élőben, mi történik Budapesttől egy napnyi autóútra!

NYITÓKÉP: Márki-Zay Péter / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek