Holokausztról szóló vendégkiállítást hívott Ózdra a karlendítésen kapott jobbikos

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.23. 10:52

Farkas Péter Barnabás köszöntötte is a meghívott vendégeket a kiállítás megnyitóján.

Holokausztról szóló vendégkiállítást hívott Ózdra a karlendítésen kapott jobbikos

Úgy tűnik, tényleg fel akart mutatni valami vezeklésfélét Ózd egykori alpolgármestere, Farkas Péter Barnabás, aki 2021 őszén azért mondott le pozíciójáról, mert olyan képek kerültek nyilvánosságra, amiken egy holokausztot bemutató lengyelországi múzeumban karlengetett. 

A jobbikos politikus előbb azt hozta fel mentségül, hogy a 2018-ban készült képen csak integetett, aztán azt mondta, részeg volt, majd később megígérte, hogy Budapestre látogat, és megnézni a Holokauszt Emlékközpont kiállítását.

Az Azonnali értesülése szerint itt ismerkedett meg egy munkatárssal, és meghívta az Emlékközpont vándorkiállítását az Ózdi Múzeumba, aminek Farkas a vezetője jelenleg is.

Bár a múzeum honlapja nem idéz tőle, az biztos, hogy ő köszöntötte a megjelent fiatalokat. A kiállításmegnyitóról szóló beszámoló azt is kiemeli, a Holokauszt és művészet címmel nyíló tárlat további különlegessége az is, hogy ez az első alkalom, amikor annak darabjai vidéki városba kerülnek.

Valamennyi kiválasztott mű 1939 és az 1945 közötti időszakból származik, húsz olyan alkotótól, akiknek majdnem a fele veszítette életét ezekben az években.

A kiállításhoz egy pedagógiai anyag is tartozik, ez az ígéret szerint „nagy segítséget jelenthet a középiskolák tanárainak, hogy ezt a témát komplexebben is körüljárhassák a diákokkal.”

KIEMELT KÉP: Ozd.hu

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek