Parlamenti szokást felrúgva állhatott bosszút a Fidesz a Bayer Zsolt feleségével foglalkozó képviselőn

Szerző: Kósa András
2022.02.22. 19:40

Az íratlan szabály szerint magánvádas ügyekben nem adnak ki képviselőt a bíróságnak, ezt mindkét politikai oldal betartotta – hétfőig.

Parlamenti szokást felrúgva állhatott bosszút a Fidesz a Bayer Zsolt feleségével foglalkozó képviselőn

Felfüggesztette a parlament Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát hétfőn, mivel Bayer Zsolt Fidesz-tag publicista felesége rágalmazás vádjával pert indított a DK-s képviselő ellen.

Sebián-Petrovszki László korábban többször foglalkozott Bayerné dr. Matusovits Andreával, akiről először – még 2020-ban – a Válaszonline írta meg, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként „Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát”.

Bayer Zsolt felesége beperelte a lapot, de a Válaszonline első fokon megnyerte a pert, az ügy fellebbezés után jelenleg is folytatódik.

A DK nevében Sebián-Petrovszki László tavaly feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, Bayerné dr. Matusovits Andrea pedig az üggyel foglalkozó képviselőt jelentette fel.

Emiatt kellett most Sebián-Petrovszki László mentelmi jogáról dönteni.

Az eset érdekessége, hogy magánvádas ügyekben eddig élt a szokásjog a két politikai oldal között, hogy nem függesztik fel a mentelmi jogot,

hiszen így bármelyik képviselő ellen bármely megszólalása miatt pert lehetne indítani. A fideszes többségű mentelmi bizottság még tartotta is magát ehhez és nem javasolta a felfüggesztést, a parlamenti döntésnél viszont már „meggondolta magát” a Fidesz, és kiadták a hatóságnak Sebián-Petrovszki Lászlót.

A képviselő most egy online nyilatkozatban tette fel a kérdést a kormánypártnak, hogy ez azért történt-e, mert Bayer Zsolt is részt vett a párt múlt heti balatonfüredi frakcióülésén.

Az ügyben mi is kerestük a Fidesz frakció sajtóosztályát, válaszukat közölni fogjuk.

NYITÓKÉP: Sebián-Petrovszki László Fecbook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek