Oltásszkeptikus szekta vetné meg a lábát Magyarországon

Szerző: Kósa András
2022.02.22. 22:51

A dél-koreai egyház vezetője szerint a vírus az ördög műve, a hatóságok több ezer ember megfertőződéséért teszik őket felelőssé. Magyarországon kapásból sikerült belefutniuk az Átlátszó.hu oknyomozó portálba.

Oltásszkeptikus szekta vetné meg a lábát Magyarországon

A jelek szerint Magyarországon terjeszkedne tovább a dél-koreai eredetű Shincheonji Jézus Egyház. A Shincheonji Jézus egy civil jogvédő szervezet sajtótájékoztatójaként hirdette meg a magát prófétának nevező, januárban sikkasztás miatt elítélt egyházalapító Lee Man-hee előadását – erre jó érzékkel sikerült az összes magyar médium közül az Átlátszó.hu oknyomozó portált meghívniuk.

Mint írták, a hozzájuk küldött bemutatkozó e-mailben

a szervezetről annyit közöltek, hogy „emberi jogokkal, vallási szabadsággal és kulturális kapcsolatokkal foglalkozó szervezet,

amely több nemzetközi, angol nyelvű eseményt szervez az év során.

A csoport önkéntese ennek érdekében egy online videókonferenciára invitálta az Átlátszó újságíróit.

Hamar kiderült, hogy a dél-koreai Shincheonji Jézus Egyháza áll a megkeresés mögött, amit az idén 90 éves koreai háborús veterán, Lee Man-hee alapított.

Az Átlátszó ennek nyomán utánanézett a szektának, és kiderült, hogy egy oltásszkeptikus társságról van szó.

Az egyházalapító szerint a vírus az ördög műve, ennek ellenére amikor Dél-Koreában lezárásokat rendeltek el a koronavírus terjedése miatt, tömegrendezvényeket hirdettek.

Ezért a hatóságok szerint legkevesebb 5200 fertőzés miatt okolhatóak. Emiatt perbe is fogták őket, de Lee Man-hee-t végül nem a fertőző betegségekre vonatkozó törvények megsértése miatt ítélték el, hanem „szimpla” sikkasztásért: a bíróság szerint 1.47 milliárdnyi forintot sikkasztott el, a büntetést viszont megúszta 3 év felfüggesztettel.

NYITÓKÉP: Lee Man-hee egy vallásos világtalálkozón 2015-ben, forrás: Flickr

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek