Donald Trump elindította a közösségi médiafelületét, de nálunk csak egy szexapp jön be

Szerző: Aradi Péter
2022.02.21. 16:55

Az egykori amerikai elnök 2021 őszén jelentette be, hogy saját platformot hoz létre, miután minden nagyobb oldalról kitiltották.

Donald Trump elindította a közösségi médiafelületét, de nálunk csak egy szexapp jön be

„Itt az igazság ideje! Készüljetek fel, hamarosan újra találkozhattok kedvenc elnökötökkel!” – írta ifjabb Donald Trump a Twitteren, hogy egy kis reklámot csapjon apja vállalkozásának, a Truth Socialnak, ami egy frissen induló közösségi oldal.

Mint emlékezetes, az egykori amerikai elnököt azután tiltották ki Twitterről, profilját legalább két évig lefagyasztották Facebookról, sőt a Snapchatről is, hogy a vádak szerint addig-addig hergelte a követőit, hogy a demokraták elcsalták a választásokat és valójában Trump nyert, hogy szavazóinak egy része végül 2021. január 6-án

megtámadta az amerikai törvényhozás épületét.

Trump aztán később se volt hajlandó megfékezni őket, amikor végül mégis rászánta magát, és megkérte őket egy posztban, hogy menjenek haza, akkor is előhozakodott a választási csalás vádjával, sőt megírta nekik, hogy örökké emlékezzenek erre a napra.

Trump azóta többször ígérte, hogy saját közösségi oldalt készít, de először csak egy blogot indított, ami csak 29 napig bírta, azonban február 21-én megjelent az új app, a Truth Social. 

„Ezen a héten bekerülünk az Apple App Store-ba, és márciusban szerintem már teljesen működésképes is lesz” – mondta Devin Nunes, Trump médiavállalatának, a Trump Media & Technology Group (TMTG) elnöke. „Nagyon megható látni, hogy végre azok is szót kapnak a felületen, akik eddig el voltak némítva” – tette hozzá Nunes.

Az egykori amerikai elnök 2021 októberében jelentette be, hogy elindítja a saját közösségi felületét, hogy konkurenciát állítson azoknak az oldalaknak, ahonnan kitiltották őt, ám szakértők annak ellenére is kizártnak tartják, hogy a Truth Social valaha akkora legyen, mint a Facebook vagy a Twitter, hogy

Trumpnak 89 millió követője volt Twitteren, mielőtt kivágták volna.

Az app egyébként tesztfázisban már elérhető volna néhányaknak, az Anonymous hekkercsoport gyorsan fel is törte, és Trump nevében kiposztolt egy éppen ürítő malacot. A hekkercsoport azt mondta, a támadás része a gyűlölet elleni online háborújuknak.

Ha valaki Magyarországról keresne rá, annak

egyelőre csak egy szexjátékot ajánl fel az App Store,

miközben Amerikában hétfőn kora reggel ez volt a legnépszerűbb ingyenes alkalmazás.

A Guardian a napokban arról írt egyébként, hogy a Fideszben nagyon szeretnék, ha Trump márciusban Budapestre látogatna, de az exelnök – aki ellen egyébként több ügyben is nyomoznak odahaza – állítólag még nem reagált a meghívásra. Ha mégis elfogadná a meghívást, ez lenne az első nyilvános külföldi útja azután, hogy elvesztette a választásokat.

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek