Videó: a brit köztévében 17-szer kérdezték meg Boris Johnsont, lemond-e a lockdown bulik miatt

Szerző: Kósa András
2022.02.20. 20:32

A magyar köztévében ilyesmi természetesen elképzelhetetlen lenne. Az igaz, hogy Johnson egyszer sem válaszolt érdemben Sophie Raworth kérdéseire.

Videó: a brit köztévében 17-szer kérdezték meg Boris Johnsont, lemond-e a lockdown bulik miatt

Zajlik a rendőrségi vizsgálat Boris Johson ügyében a lezárások alatt a kormányfői rezidencián tartott bulikról. Ennek az eredménye persze még nem ismert, de könnyen derékba törheti a kormányfő politikai karrierjét.

Főleg, hogy az ügyben már lezárt kormányzati jelentés igen lesújtó megállapításokat tartalmaz a miniszterelnökről – ezzel részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

A brit köztévében természetesen nem csak full kormánypropagandát hallani, mint a magyarban. Valószínűleg ennek jegyében érezte úgy Sophie Raworth, hogy bár az orosz-ukrán konfliktus volt az interjú fő témája, rákérdez a bulabotrányra is.

Valószínűleg a riporternő sem gondolta, hogy ilyen szürreális fordulatot vesz a beszélgetés.

Amikor ugyanis azt az egyszerű kérdést tette fel neki, hogy amennyiben a rendőrségi vizsgálat is elmarasztaló lesz, lemond-e a miniszterelnöki tisztségről, Boris Johnson csak annyit volt hajlandó válaszolni, hogy „folyamatban lévő vizsgálattal kapcsolatban nem nyilatkozhat”.

Sophie Raworth tizenhétszer futott neki a kérdésnek, próbálta többek között elmagyarázni, hogy egy „szimpla” rendőrségi vizsgálatnál azért egy kicsit többről lehet szó, például Johnson alkalmasságáról a miniszterelnöki posztra, miután bevallottan súlyosan és sorozatosan megszegte az általa elrendelt korlátozó intézkedéseket.

(A bulibotrányos rész 9.15-től kezdődik.)

Boris Johnsont azonban nem lehetett kibillenteni, ő csak ugyanazt ismételgette újra és újra. Talán annyit becsületére mondva megállapíthatunk, hogy legalább látványosan nem sértődött meg közben, mint a helyében valószínűleg sok magyar politikus tette volna.

Újságíróként csak annyit mondhatunk, hogy egyrészt gratuláliunk Sophie Raworth-nak, másrészt irigyeljük, azt nyilván el sem tudja képzelni, ehhez képest a BBC magyar „megfelelőjében” mi zajlik.

NYITÓKÉP: Boris Johnson / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek